Trend

Ez most a táskadivat – 2015 ősz

Ha gyorsan és látványosan át akarod alakítani a ruhatárad, vegyél egy táskát! Ez a kiegészítő képes teljesen áthangolni az ember megjelenését, ráadásul nélkülözhetetlen és praktikus is a mindennapokban. Úgy tűnik, idén a jó ízlés és a használhatóság egyszerre lesz trendi a táskadivatban, aminek mi szívből örülünk!

Funkcionalitás, tartósság

Kifejezetten a használhatóságot és a tartós minőséget favorizálják idén a tervezők – emellett persze akadtak bámulatra méltóan extrém alkotások is kifutókon, de ezek valószínűleg inkább csak a show kedvéért kerültek oda. A trend idén azoknak “hétköznapi” nőknek kedvez, akik a táskát nem kizárólag azért cipelik, hogy az ruházatuk ékességeként vonzza a bámuló tekinteteket, hanem azért, mert ezt-azt bele is szeretnének tenni. A különféle kialakítású darabok – legyen szó akár nagyméretű, általvetős tarisznyáról, kecses, kicsi francia táskáról vagy tenyérbe simuló színházi retikülről – fő jellegzetessége idén ősszel, hogy jól pakolhatók, csatjaik és zárjaik kézre esnek, és minden egyéb szempontból is praktikusak és hasznosak.

Gazdag mintázat

Attól, hogy a praktikusságra törekedtek idén a tervezők, még a szépségről, eleganciáról és a csábító külsőről sem mondtak le. Idén azonban nem a különleges formai megoldásokkal, hanem az anyagválasztással és különféle mintázatok kialakításával érik ezt el.

Ez most a táskadivat – 2015 ősz

Őszi színek

Szintén elég kézenfekvő és józan döntés, hogy idén az őszi, mély, telt színeket részesítették előnyben az őszi kollekció a tervezéskor a divatházak és trendmesterek. A rozsda- és az aranybarna, a sárga mélyebb tónusai, a vörös és a burgundi a legfontosabb tónusok idén, de ettől azért még senki ne érezze korlátozva magát: ha éppen ahhoz van kedve, nyugodtan akasszon a nyakába egy rózsaszín vagy élénk kék darabot!

Dobozforma

Ez most a táskadivat – 2015 ősz

Ha pakolásról és praktikusságról van szó, a dobozforma számít a legelőnyösebbnek a táskák világában. Az elmúlt években ezt a típust mégis inkább kerülték a divatos nők és tervezők, de úgy néz ki, idén újra elővehetjük a jól bevált kockatáskákat. 2015-ben kifejezetten elegáns és sikkes darabok kerültek le a tervezőasztalokról: ezekkel bizonyosan nem vallunk majd szégyent senki előtt.

Rojtos francia táska a 70-es évekből

Ez most a táskadivat – 2015 ősz

Nagy örömünkre idén hódított a 70-es évek színpompás, fantáziadús és felszabadult flower power stílusa, és úgy látszik, hogy ez a lendület már ki is tart év végéig. Legalábbis mindenképpen erre következtetünk abból, hogy az őszi táskabemutatókon erőteljes hangsúlyt kaptak a “hippis” rojtok, fodrok és formák.

Harmonizál a ruháddal

Egy másik fontos divathullám végének közeledtét jelzi, hogy idén a táskák harmonizáltak a kifutón bemutatott ruhákkal! Sőt sok esetben nem egyszerűen illettek hozzájuk, hanem teljes mértékben hasonultak. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy már azt a régi öltözködési szabályt sem kell (sőt nem is szabad) követni, hogy a cipő, az öv és a táska egymáshoz passzoljon színben, mintázatban és anyagban, ám most valami megfordult. Ha trendi akarsz lenni, akkor tökéletesen egymáshoz párosított ruhát és táskát viselj idén ősszel!

Ez most a táskadivat – 2015 ősz

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top