Trend

Öltözködési tippek városnézéshez

A nyaralásra gyakran viszünk magunkkal a kelleténél sokkal több ruhát, aztán a vakáció alatt végig a bőröndben maradnak, de otthon felejtünk olyan praktikus darabokat és kiegészítőket, amiknek valóban hasznát vehettük volna. Ha városi nyaralásra indulsz, ezt a három ruhadarabot feltétlenül csomagold be!

Bejáratott cipő

A jó cipő a legfontosabb része az öltözékednek, ha nyáron városnéző túrára indulsz, ezért jól gondold át, hogy milyet csomagolsz a bőröndbe. Nyaralás előtt gyakran elkapja a vásárlási láz az embert, hiszen szeretné csinosan, kényelmesen tölteni vakációját, lehetőleg új ruhában és nem olyan használt kopott rongyokban, amik miatt szégyenkeznie kell. Ilyenkor szoktunk általában felesleges dolgokat is megvenni: például csini magas sarkú cipellőt és dekoratív, de kényelmetlen szandálokat, amik egy néhány órás, elegáns jó koktélpartin akár jó szolgálatot is tehetnek, de amikor gyalog a nyakunkba veszünk egy idegen várost, hogy megnézzük szépséges nevezetességeit, akkor bizony csak szenvedést okoznak. Városnézésre ugyanis nem ezek, hanem a kényelmes, jól szellőző, rugalmas és vastag talpú sportcipők a legalkalmasabbak, és ezek közül is azok, amik már be vannak járatva.

Öltözködési tippek városnézéshez

Gyakran megesik, hogy teljesen új cipővel vágunk neki egy városnézésnek, ám pár óra múlva elkezdi törni a lábunkat, és sokszor nincs rá lehetőségünk, hogy lecseréljük – így aztán estére vízhólyagos, kisebesedett lábbal érünk haza, és kellemes élmények helyett csak bosszúsággal gyarapodunk. A nagyobb baj, hogy még a következő napok örömét is elronthatja egy ilyen betöretlen, új cipő, hiszen a fájdalmak csak lassan múlnak el. Ezért a legjobb tanácsunk a cipők dolgában az, hogy már az utazás előtt egy-két héttel vedd meg a nyaralásra szánt városi túracipődet, és napi néhány órás viseléssel fokozatosan járasd be, hogy kellően idomuljon már a lábadhoz, mire az utazásra kerül a sor.

Mindent takaró nagykendő

Rendkívül praktikus kiegészítő a nagyméretű kendő a nyári vakáción. Mivel kis helyen is elfér, és alig van súlya, nem okoz különösebb kényelmetlenséget, hogy mindig magunknál tartsunk egyet – ráadásul amilyen könnyen hordozható, olyan nagy a haszna is! A kendő egyrészt dekoratív kiegészítő is lehet, de a nyári városnéző túrákon nem ez a leghasznosabb tulajdonsága, hanem az, hogy árnyékol és takar. A napszúrás ellen megvédi a fejet, de ha kalapot hordunk a tűző nap ellen, akkor a vállakra és a nyakra is teríthetjük – általában ugyanis ez a két testrész ég meg leghamarabb. Egy nagyobb méretű kendő a fejet, a nyakat és a vállakat egyszerre is el tudja takarni. Másrészt azért is hasznos egy nagykendő, mert gyakran előfordul, hogy olyan nevezetességet látogatnánk meg – ezek általában egyházi épületek, templomok, szentélyek – amikbe nem léphetünk be túl rövid (az ottani mérce szerint illetlennek számító) öltözetben. Ilyenkor a kendő a derékra tekerve éppen eleget fed el ahhoz, hogy beengedjenek az erkölcs szigorú őrei ezekbe az épületekbe.

Eső előtt köpönyeg

Az időjárás kiszámíthatatlan még manapság is, és bármikor meglephet minket egy futó zápor vagy heves eső, még ha aznapra épp napos időt ígért is a meteorológia. Különleges élmény esőben sétálgatni egy idegen városban, de az már cseppet sem szórakoztató, ha az átázott ruhák miatt másnapra kiadós meghűléssel ébredünk. Az esernyő viszont egy turistának csak félmegoldás, hiszen általában az egyik kezében fényképezőgép, a másikban táska vagy más dolog van, így aztán problémás még az eső elleni védelmet is magunk fölé tartani. Az esernyőt ráadásul a szél könnyen kifordítja, folyton nekiütközünk vele más járókelőknek, és a párunkkal sosem férünk el alatta úgy, hogy az egyikünkre ne csorogna a víz. És ezen kívül még viszonylag nagy helyet is foglal el, és ha egész nap cipelni kell, a súlya is nagy. Sokkal praktikusabb megoldás egy pénztárca méretére összehajtogatható esőkabát, ami felvéve az egész testünk elfedi, és vízmentesen tartja. Ráadásul alá vehetjük a hátizsákot is, így az is szárazon marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top