Trend

Fehérneműt csak kézzel?

Ti hogyan mossátok a fehérneműt? A szivacsos melltartót, a színes bugyikat, a csipke alsóneműket? Szinte állandóan visszatérő téma minden női fórumon.

A legtöbb tanácsadó szerint az ilyen kényes holmit csak kézzel szabad mosni, nem túl meleg vízben, és persze érdemes előtte be is áztatni. Különösen igaz ez akkor, ha a melltartóban merevítő, szivacs vagy valamilyen push up található.

Fehérneműt csak kézzel?

Nézzük a legfontosabb szabályokat, hogy mosógépes mosásnál is megőrizzék szépségüket az alsóneműink:

  • A frissen vásárolt fehérneműt mindig mossuk ki az első használat előtt. Higiéniai okok mellett ez arra is jó, hogy megállapítsuk a színtartósságát.
  • Divat a színes alsónemű. Igyekezzünk őket szín szerint csoportosítva kimosni. A piros bugyi nemcsak a filmekben színezi át az egész mosógép tartalmát!
  • A szivacsos melltartó szivacsát távolítsuk el, ha lehet, és azt mossuk külön, mosózsákban.
  • A mosózsák egyébként minden fehérneműt jobban megóv, érdemes beszerezni.
  • Ha mosógépben mossuk a melltartóinkat, figyeljünk arra, hogy kapcsokat, csatokat beakasszuk, egyébként beleakadhatnak más ruhákba.
  • A rugalmas anyagok, amiből a melltartók készülnek, rendszeres mosást igényelnek. Ha hosszabb ideig viseljük őket mosás nélkül, nemcsak piszkosak lesznek, de a pántok is elveszítik rugalmasságukat.
  • Beleizzadtunk a melltartóba? Érdemes este beáztatni, és csak reggel kimosni a szokott módon.
  • A megsárgult fehér alsóneműt hígított ecetes vízbe áztassuk, így visszanyeri a fehérségét.

A legtöbb nőnek azonban az okoz problémát, hogy az alsóneműt kézzel mossa. Nem azért, mert akkora feladat, hanem azért, mert időigényes. Manapság már nem szeretünk kézzel mosni.

Nem lehet mégis mosógépet használni a fehérneműhöz?

Fehérneműt csak kézzel?De igen! A Samsung Eco Bubble mosógépek gyémántmintázatú dobja kíméletes a ruháinkkal, mivel a hagyományos dobfelszín helyett mély, gyémántalakú bemélyedéseket alkalmaz. Az apró, sima kimeneti nyílások minimálisra csökkentik a súrlódás és a szakítás esélyét, így megóvják ruháinkat a kilyukadástól és a bolyhosodástól, miközben a mosógép alaposan, mégis kíméletesen tisztít.

Emellett pedig az új technológia is a segítségünkre lehet. Az Eco Bubble technológia lényege, hogy a mosógép levegő és víz segítségével aktív habot képez a mosóporból, így az a megszokott mosószeres vízhez képest akár 40-szer gyorsabban hatol be a textilszálak közé, majd a mosás végeztével mosószermaradványok nélkül teljesen el is tűnik. A Samsung Eco Bubble mosógépek a hideg vizes mosással és a habbal még a legkényesebb ruhákat is megóvják, és tökéletesen tisztává varázsolják.

Fehérneműt csak kézzel? Nem, fehérneműt mostantól Samsung Eco Bubble mosógépben is!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top