Trend

Frissülj fel gyorsan tetőtől talpig

Rossz a közérzeted, és úgy érzed, takarékon van az energiaszinted? Összeszedtünk néhány hasznos és egyszerű módszert, amelyekkel felfrissítheted magad és új erőre kaphatsz.

Egy alapos felfrissülés sokat segíthet, ha épp mélyponton érezzük magunkat lelkileg vagy fizikailag. Összeszedtünk pár hatásos módszert, amelyek segítségével – külön-külön vagy együttesen alkalmazva – újra formába lendülhetsz.

Hosszú, izzasztó napon vagy túl? A piszok a közérzetre sincs jó hatással, bármilyen fáradt és kimerült legyél is, vegyél egy energizáló, frissítő fürdőt, vagy vállalj be egy vérkeringést fokozó váltózuhanyt. A váltakozó, hideg-meleg vízsugártól felpezsdül a bőröd és te is.

A teljesség kedvéért a hajadat se hagyd ki, hiszen a fejbőr is izzad, és egy különösen nehéz nap után a zuhanyfülkéből kilépve teljesebb lesz az üdeség érzete, ha a hajad is tiszta, illatos.

Bőrradírozz! A finom szemcsés tisztítókrémet vidd fel a már megtisztított arcodra, és körkörös mozdulatokkal finoman masszírozd vele a bőrfelszínt! Langyos vagy hideg, bő vízzel öblítsd le! Nemcsak a nyirokkeringésed élénkítheted vele, hanem a bőröd is babapuhaságú lesz tőle. 

Előfordulhat, hogy nincs időd egy egész tisztálkodási rituáléra, és bár erőtlennek érzed magad, fontos, hogy új erőre kapj. Hasonló S. O. S.-helyzetben kapj elő egy nedves kozmetikai kendőt, frissítsd fel vele magad, de ha nincs más, a hideg víz is megteszi. Hűtsd le a halántékodat, a csuklódat, és ha kicsit erőre kaptál, moss fogat, vagy legalább szerezz egy rágót. Ha teheted, fogd össze a hajad, hogy minél szabadabban lélegezzen a bőröd.

Frissülj fel gyorsan tetőtől-talpig

Pezsdülj fel az ujjbegyeid segítségével! Először a halántékodat vedd kezelésbe, két ujjal nyomd meg közepes erővel mindkét oldalon úgy, hogy a nyomás intenzitása ne legyen kellemetlen. Ezután mutatóujjaiddal egyszerre nyomd meg ugyanígy két oldalról az orrnyergedet is.

Meditálj! Keress egy nyugodt helyszínt, ahol akár ülve, akár állva, szerencsésebb esetben fekve, magadban lehetsz kicsit. Csukd be a szemed, és gondolj egy számodra megnyugtató, pozitív képre, jelenetre: egy sétára a tengerparton, madárfüttyre az erdőben, vagy akár az óceán zúgására.

Egyél egészségesen, igyál sokat! Ha gyorsan szeretnél energiához jutni, egyél egy banánt vagy bármilyen gyümölcsöt, de a joghurt vagy egy pohár hideg tej is gyorsan erőt adhat. Ne feledkezz meg a napi két liter folyadékról sem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top