Egyél a szép hajért!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A ragyogó hajért belülről is sokat tehetünk. Megmutatjuk, hogy mik azok az ételek, amelyekkel nemcsak a szervezetünket, hanem a tincseinket is karbantarthatjuk.
2012. 08. 20. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek rengeteg jótékony hatása mellett az egyik leglátványosabb a fényes, élettel teli hajkorona. Az egészséges fejbőrhöz és hajhoz a tápanyagok közül a legfontosabbak az A-, az E- és a B2-vitamin, de nélkülözhetetlen a megfelelő mértékű fehérje-, vas-  és rézbevitel is. Persze gyakran nem teljesen egyértelmű, hogy ezeket milyen ételekben találjuk meg, éppen ezért jöjjön néhány konkrét példa.

Egyél a szép hajért!


A jótékony omega–3-zsírsavban verhetetlenül gazdag lazac kitűnő fehérjeforrás, rengeteg B12-vitaminnal és vassal. Ha a hajnövekedést serkentő ételt zöldségkörettel szeretnénk fogyasztani, többféle jó megoldás közül is választhatunk. A sötétzöld zöldségek, köztük a hajpuhító és hidratáló hatású spenót, brokkoli és mángold mind kiváló forrása az A- és C-vitaminnak, segítik a faggyúképződést, vagyis ezáltal a fejbőrön képződő olajét, ami lényegében egyfajta természetes kondicionálóként hat. A fehérjében gazdag bab a hajnövekedést segíti, ha pedig a fő célunk a hajunk rugalmasabbá tétele, a proteinben gazdag tojást válasszuk.

A halak, a tojás, a zöldségek mellett a gyümölcsöknek is szánjunk nagy szerepet az asztalon! A szervezetünknek szüksége van C-vitaminra, ami segíti a vas felszívódását, így erőssé, egészségessé varázsolja a hajunkat. Együnk sok citrusfélét és epret, de az antioxidáns-bombákkal, így az áfonyával, szederrel, málnával is sokat tehetünk a friss, életerős hajért.

Ne hagyjuk ki étrendünkből a növényi olajokat sem, egy-egy kanálnyi olíva-, napraforgó- és mogyoróolajnak köszönhetően gyönyörűen fényessé varázsolhatjuk hajunkat.

Olvass tovább

Hozzászólások

Dnanga 2012-08-20 19:01

Jajj te! Az biogáz!:D Természetes dolog. Tiszta natur.

 

Azt hiszem maradok a kölesnél.

Torolt_felhasznalo_428897 2012-08-20 16:14

bab és tojás ... nemcsak a hajam lesz szép, de lökhajtással közlekedek pár óráig.

hagymácska12 2012-08-20 16:09

"A fehérjében gazdag bab a hajnövekedést segíti, ha pedig a fő célunk a hajunk rugalmasabbá tétele, a proteinben gazdag tojást válasszuk."

Könyörgöm, jöjjetek már rá arra, hogy a protein és a fehérje ugyanaz...

Nők Lapja Cafe 2012-08-20 16:09

A ragyogó hajért belülről is sokat tehetünk. Megmutatjuk, hogy mik azok az ételek, amelyekkel nemcsak a szervezetünket, hanem a tincseinket is karbantarthatjuk.

Nők Lapja Café: Egyél a szép hajért!