Trend

Keverd ki! – szépítő gyorssegély a bőrnek

Természetes praktikákkal szeretnél szépülni otthon? Varázsold üdévé arcodat saját kezűleg kikevert frissítő pakolásokkal.

Fáradt, a hajtásban megfakult bőrödet házi készítésű, természetes keverékekkel is megszépítheted. Fontos, hogy mielőtt felviszed a bőrödre a saját készítésű szépítőszert, gondosan tisztítsd meg, sőt ha időd engedi, a látványosabb hatás kedvéért bőrradírozz is előtte.

Lássuk a hűtőt! Ha jó sok paradicsom sorakozik benne, csenj el belőle párat szépészeti célokra. Az antioxidánsban gazdag, sebgyógyító hatású zöldséget pépesítsd, és máris jöhet az újabb kiegészítő a pakolásba, mégpedig a túró. A masszát kend jó gazdagon az arcodra, a nyakadra, és ha maradt elegendő belőle, akkor ne sajnáld a dekoltázsodtól se a szépítő szérumot.

Gyümölcspárti vagy, ráadásul száraz, érzékeny a bőröd? Az sem gond, vegyél pár őszibarackot, és zúzd össze a húsát. Ezután keverj bele 3 kanál mézet, az így kapott masszát pedig ujjbegyekkel vidd fel az arcodra. Pihe-puha, bársonyos arcbőrt kapsz végeredményként.

Keverd ki! – szépítő gyorssegély a bőrnek

Az egyik legnépszerűbb házi szépségpraktika az uborkás arcpakolás, tele van E-vitaminnal és ásványi anyagokkal, és látványosan hidratálja, nyugtatja a bőrt. A nyers uborka levét önmagában is használhatod egyfajta pórusösszehúzó natúr tonikként, vagy dönthetsz a hagyományos, felkarikázott verzió mellett. Száraz bőrre használd reszelve, úgy, hogy pár cseppnyi citromlével és egy kis élesztővel gazdagítod.

Ha avokádókrémmel várod vendégeidet, gondolj magadra, illetve bőrödre is. Tegyél félre egy selymesítő, hidratáló pakolásra elegendő kisebb adagot, villával törd össze, majd keverd ki annyi joghurttal, amennyit felvesz. A regeneráló maszkot lemosva, friss, puha tapintású bőrfelszínre számíthatsz.

Extra tippek:

Amikor felviszed a pakolásokat, vigyázz a szemedre és a környékére!
A házi szérumokat 15-20 percig hagyd fent!
A végén langyos, bő vízzel tisztítsd meg az arcod a pakolás nyomaitól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top