Trend

A váltózuhany mint csodafegyver

A nők egyik leghatásosabb, legsokoldalúbb fegyvere a szépség és egészség terén a váltózuhany. Megnéztük, mennyi áldásos hatása van ennek az egyszerű, mégis nagyszerű műveletnek.

Akadnak nők, aki kellemetlennek érzik, de olyanok valószínűleg kevesen, akik ne ismernék el a váltózuhany pezsdítő hatását. Ennél azonban jóval több előnye van a zuhany alatti „miniwellnessnek”, lássuk, melyek ezek.

Több ez, mint egy finom, illatos tusfürdővel, vagy akár egy természetes luffaszivaccsal kombinált tisztálkodás, itt ugyanis a hideg-meleg vízsugár váltott alkalmazásával méregtelenítjük a bőrt, ezáltal pedig serkentjük a nyirokrendszer működését, elősegítjük a salakanyagok távozását.

A váltózuhany, mint csodafegyver

Elsősorban a bőr karbantartására, a bőr feszesítésére szokták nők milliói alkalmazni nap mint nap a zuhany alatt, nem véletlen az sem, hogy a narancsbőr elleni egyik leghatásosabb házi fegyverként tartják számon. Ha kitartóak vagyunk, és nem adjuk fel egy nap után a váltott hőmérsékletű vízzel történő zuhanyozást, észrevehetően simább, kontúrosabb lesz a bőrünk, de már egészen rövid időn belül is észlelhetjük előnyeit.

A váltózuhany ugyanis érezhetően hidratáltabbá teszi a bőrt, kevésbé izzadunk majd tőle, és a vérkeringésünket is élénkíti, így akár egy néhány perces, pezsdítő vízi szeánsz alatt is erőre kapunk, bármilyen fárasztó vagy meleg nyári nap álljon is mögöttünk.

A köztudottan élénkítő, az ellenálló képességet javító zuhany kitűnő segítség visszereseknek is, de emellett hivatásos sportolóknak is ajánlják, mégpedig edzés utáni „levezetésként”, valamint izomgörcs és fájdalom esetén.
 
Jó tanácsok a váltózuhanyhoz!

• Szavazzunk mobil zuhanyrózsára, így célirányosan tudjuk bevetni, és a vízsugarat magunk szabályozhatjuk.

• Mindig meleg vagy langyos vízzel indítsuk, maximum 38 Celsius-fokos legyen!

• 3 percig folyassuk a bőrünkre mintegy fél araszról, lehetőleg úgy, hogy egyenletes vízköpenyt képezzen rajtunk.

• A hideg víz körülbelül 10-15 Celsius-fokos legyen, a zuhanyrózsával pedig a szív irányába, lentről fölfelé haladjunk!

• A váltózuhany utolsó fázisa hideg legyen, amit egy alapos, törülközős átdörzsöléssel zárjunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top