Trend

Legyél friss egész nap!

Sok fejtörést okoz, hogy hogyan kerüld el az izzadást a meleg ellenére is, és üde maradj egész nap? Az alábbiakban egy sor tanáccsal igyekszünk segíteni neked ebben.

Legyél friss egész nap!Figyelj oda a szokásosnál is jobban a higiéniára! Mindig tisztálkodás után kend be magad dezodorral, vagy ha nap közben ismét izzadásgátlót használnál, akkor előtte mindenképp tisztítsd meg a hónaljad.  

Szőrteleníts! A testünkön lévő szőrzet ugyanis táptalajul szolgál a baktériumok elszaporodásához, így akkor is megéri leborotválni, gyantázni, ha utána fokozottabban érezzük a verejtékezést.


Hűtsd magad zuhannyal!
A testünket kényeztető tiszta, hűvös vízzel is visszanyerhetjük életerőnket. Amikor van rá lehetőséged, fürödj meg többször is, ha jólesik és felüdít.

Fontos a lenge öltözet! Könnyű, természetes anyagokból készült ruhákat viselj, amik nem szorítanak, nem tapadnak rád, és hagyják levegőzni a bőröd.


Válts gyakran ruhát!
A kellemetlen illatokat néha egy korábban átizzadt ruha okozhatja, miközben mi magunk makulátlanul frissek és üdék vagyunk.


Ne, vagy kevesebbet kávézz!
A koffein vízhajtó hatású (ahogyan az alkohol is), egyre szomjasabb leszel tőle.  

Igyál! Sokat, lehetőleg egy üveg gondosan bekészített vizet fogyassz el legalább naponta. Ha poharanként könnyebben megy az ivás, akkor 10-et tűzz ki célul.  

Kerüld a sót, a sok fűszert, a csípős ételeket! A nagyon sós fogások felfújnak, és csak egyre szomjasabb leszel tőlük. A csípős, nehéz, meleg ételek pedig szinte azonnali verejtékezésre késztetik a testedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top