Trend

Melyik szín áll jól neked? Megmondja a színtípusod

Nem tudod eldönteni, hogy milyen színeket hordj? Segítünk! Néhány szabály, és kiderül: színed-e a piros?

Alapvetően négy színtípust különbözetünk meg egymástól, amelyeket két nagy csoportba osztunk. Hideg színtípusok a tél és a nyár, meleg színtípusok a tavasz és az ősz. A meleg típusoknak értelemszerűen a meleg színek állnak jól, hideg típusoknak pedig a hideg árnyalatok. Hogy a szín mennyire legyen sötét vagy világos, a konkrét típus dönti el. Mutatjuk. 

Tavasz – meleg típus

A típus jellemzői: Rózsaszínes arcbőr, meleg haj- és szemszín, világos hajszín és bőr.

Ami jól áll neki: Fűzöld, türkizkék, narancs, téglavörös, citromsárga, és persze az összes olyan szín, amit egy tavaszi réten el tudunk képzelni. 

Smink: Használj visszafogott színeket, a tavasz típusba tartozó nőknek a legjobban a natúr smink áll. 

Az autód legyen világoskék! 

Melyik szín áll jól neked? Megmondja a színtípusod

 
Nyár – hideg típus 

A típus jellemzői:  Szürkés arcbőr, világos szemszín, világos haj, hamvas hajszín.

Ami jól áll neki: Szürke és más halvány színek, de a hideg és sötét árnylatok is jók lehetnek. Pink, fehér, szürke, halványsárga nem rossz választás. Amikor a nyár típus színeket választ, gondoljon a nyári párás Balatonra. 

Smink: A hideg halvány színek állnak jól, szürke szemfesték és világos rózsaszín szájfény nem rossz. De a bátrabb nyár típusúak kipróbálhatják a fekete cicaszemet és a pink rúzst is.

Az autód legyen rózsakvarc színű! 

Melyik szín áll jól neked? Megmondja a színtípusod

 

Ősz – meleg típus 

A típus jellemzői: Szeplős, sárgás bőrszín, meleg hajszín, meleg, általában barnás szemszín. A vörös szeplős csajok általában mindig ősz típusúak. 

Ami jól áll neki: A narancs és barna összes árnyalata, de az élénkpirosokkal és -zöldekkel sem lehet melléfogni. Aki nem tudja, milyen színt válasszon, az gondoljon egy őszi erdőre; az ott fellelhető összes szín jó lehet. 

Smink: A barnás földszínek állnak a legjobban, narancsos pirosítót és rúzst érdemes választani.

Az autód legyen barna színű! 

Melyik szín áll jól neked? Megmondja a színtípusod

 

Tél – hideg típus 

A típus jellemző: Az arcbőr vagy nagyon fehér vagy egészen barnás, a szemszín mindig hideg, a hajszín is. A tipikus „hófehérkék” tartoznak a tél típusba. 

Ami jól áll neki: Az erőteljes, lüketető színek a legjobbak, piros, pink, fekete, fehér. A tél típusúaknak nem kell, sőt tilos visszafogott színeket választani. Aki nem tudja, mit válasszon, az gondoljon egy sípályára és azokra a színekre, amelyeket először meglát. 

Smink: A smink is nyugodtan lehet erőteljes, piros száj, fekete szemhéjtus simán elfér. 

Az autód legyen éjfekete színű! 

Melyik szín áll jól neked? Megmondja a színtípusod

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top