Trend

Szépítő sportok

Szeretnéd nemcsak vékonyra, hanem egyúttal boldogra és szépre is edzeni magad? Megkerestük azokat a sportágakat, amelyek a leginkább kikapcsolhatnak.

Bikram jóga

A legdinamikusabban fejlődő jógairányzat, amelynek során másfél órán át edzünk a negyvenfokos teremben. Áldásos hatásai közt szerepel, hogy stimulálja a belső szerveket, mirigyeket, idegeket, friss, oxigéndús vért juttat a test minden részébe. A 26 jógapóz „szaunakörülmények” közötti rendszeres végzésével gyönyörű lesz a bőrünk, megelőzhetjük a betegségeket, sérüléseket, és határt szabhatunk az öregedés hatásainak úgy, hogy közben 4-500 kalóriát égetünk el.

Úszás

Igazi örömforrás, aminek segítségével 350 kalóriát égethetünk el fél óra alatt. Egyfajta egészségbiztosítás is, hiszen megelőzhetjük vele a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, valamint az érelmeszesedést is. Nem csak a testnek, az agynak is jó, kikapcsol, és a lelki gondok elűzésére is kitűnő. Előnye, hogy télen és nyáron is megoldható testmozgási forma.

Szépítő sportokBringázás

Az úszással ellentétben télen legfeljebb hardcore körülmények között végezhető, vagy spinning formájában. Intenzitástól függően 300–700 kalóriát is veszíthetünk vele, számos előnye között szerepel, hogy fogyaszt, állóképességet fejleszt, emellett igazi stresszűző örömforrás. Fokozza a vérkeringést, serkenti az emésztést, ugyanakkor kíméli az ízületeket is.

Fitball

Az edzésre fogott testünket tökéletesen alátámasztó hatalmas felfújt labda sokkal több, komolyabb előnnyel bír, mint elsőre gondolnánk. Segít a csontritkulás megelőzésében, jótékony hatással van a narancsbőrre, de javítja a porckorongok keringését és a tartást is. Egy-egy fitballóra során megmozgatjuk az összes lehetséges izmunkat, köztük a gerinc- és medencetájékot.

Zumba

A zumba (vagy más, hasonló táncos fitneszóra) lényege nemcsak az edzés, hanem a „buli”. Ha nagy lendülettel végzed, akár 600 kalóriánál többet is elégethetsz, miközben felszabadultan rázod magad feszessé. Mindehhez egyáltalán nem kell előzetes tánctudás, hiszen ezt a mozgásformát korosztálytól, testalkattól és tudásszinttől függetlenül ajánlják. Olyan komplex, dinamikus edzésprogram, ami az áldásos testi hatásai mellett felszabadít és rengeteg energiát is ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top