Trend

Bölcsészlányból modern hókirálynő

A 25 éves friss diplomás újságírónak idő kellett ahhoz, hogy rájöjjön, már nem az padban ülő bölcsészlány, aki egykor volt, hanem valami egészen más.
Nézd meg Lakatos Márk korábbi átalakításait!

Na nem mintha Anikó hideg lenne, rideg vagy kemény. Nem. Anikó egy csodálatos tél típusú lány, világos bőrszínével, sötét hajával, világos szemeivel – igazi modern Hófehérke. A tél típus arcszíne gyakran egészen világos, olykor sápadt. Az arc sosem rózsás, szeplők lehetnek rajta. Határozott, magabiztos vonásaik messziről felismerhetőek, megjelenésük mindig hordoz magán valami drámaiságot. Anikó persze mindezt nem tudta magáról, amikor egyszerű csőfarmeres fehér blúzos szerelésében belépett hozzánk. A haja szokásos hosszú haj, már régen volt vágva, alul kicsit göndörödik, pajkosan, kislányosan. Fehér blúza alá fekete melltartót húzott, azon lányok hanyagságával, akikre nem a részletgazdagság miatt figyelnek fel a pasik. Kamaszlányos vonásait nem festette, bevallása szerint ügyetlenkedik, és inkább kihagyta a napi sminkelés fáradtságát. Fiatalsága átütően tombol, de ő kicsit lefojtva, szelíden viseli ennek minden izgalmát.

További fotókért kattints a képre
További fotókért kattints a képre!

Anikó az a csaj, akiben tudtam, hogy benne van a hókirálynő. Kezdtük egy hajvágással, fontos volt, hogy szép arcát egy pontosabb frizurával emelhessük ki. Kis hajszínezőt csak azért kapott, hogy még fényesebbé tegyük gyönyörű haját, a szárításnál pedig a huncut hullámokat kiegyenesítettük. A világos szemhez kiválóan illenek a hűvös, tiszta sminkszínek, a királykék, a smaragd, a jeges lila, de neki jól állna a mostanában közkedvelt neon színvilág is. Végül egy sötétszürke mellett döntöttünk, amit a fekete szemkontúr kontrasztja csak még jobban kiemelt.

Anikó farmerba és blúzba bújtatott alakjáról csak az öltözés során derült ki, hogy igazi királynői forma. Kecses termetén kiválóan mutat a klasszikus fekete, vagy az élénk színek, mint a piros aranypöttyös miniszoknya. Kipróbáltunk – csak a játék kedvéért – egy fekete hosszú szárú bőrkesztyűt is, amitől még drámaibb lett a megjelenése – nyilván csak igazán extrém bulikban ajánlott kipróbálni.

Anikó átváltozása szinte egészen finom igazítás volt csak. Ez az, amit – ha jól felismeri a típusát –, bárki megtehet saját maga is. Merjetek lányok hinni abban, hogy a karaktereteken belül bátran játszhattok a színekkel, a formákkal. Aki megtanul elegánsan felöltözni, annak a hétköznapi laza farmeres viseletben is benne lesz a sikk és a báj, no meg az egyéni és összetéveszthetetlen stílus is.

További fotókért kattints a képre
További fotókért kattints a képre!

1. szett

Fekete Attitude ruha
Mango fekete lakkcipő
Lauren Vidal tekercses színes nyaklánc

2. szett

Marks and Spencer korall szoknya
Mango fekete lakkcipő
Attitude fekete bőrkesztyű
Mango fekete szaténblúz
Diana von Furstenberg fekete csillagos felső

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top