Trend

Hordd/ne hordd, ha alacsony vagy!

Tévhit, hogy alacsony csajoknak szinte lehetetlen ruhát találni. Szidjuk a boltokat, a tervezőket, még a centit is, hogy miért csak 160-at mutat. Pedig néhány egyszerű szabály bebiflázása után könnyen kiderülhet, hogy van élet 170 centi alatt is.
Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?
Hordd/ne hordd, ha nagy a melled!

Szabályok felülre

Az első és legfontosabb, hogy a kabát vagy zakó soha ne legyen hosszított fazonú. Vannak persze kivételek (alacsonyaknak hosszított zakót csak szoknyához és magas sarkú cipővel szabad felvenni), amikor mehetnek a combközépig érő darabok, de alapjáraton az számít előnyösnek, ami a csípővonalig ér. A fazon legyen szűkített, mert az nyújtja a felsőtestet, a gombolás pedig egysoros, ugyanis a dupla sor összenyomja az alakot.

Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?

A blúzoknál, felsőrészeknél is az a szabály, hogy legyen szűkített és rövid.  A derékövek vékonyítják a derekat és ezáltal nyújtják a felsőtestet, ezért vagy gondolkodj átlapolós felsőrészekben, vagy derékban húzott darabokban.

Ruhamizéria

Elterjedt az a tévhit, miszerint alacsonyaknak nem előnyösek a maxiruhák. Ez részben igaz, ugyanis nem mindegyik fazon nyerő. Egy biztos, ha pontosan földig ér, és nem bokáig, akkor nem lehet nagyot hibázni. Ezt a szabályt azonban kötelező betartani, ha maxiruhát keresgélsz! A miniruháknál már más a helyzet, azt alacsony csajoknak találták ki, ami ugyanis 170 centinél combig ér, az 160-nál térdig. Zsákruhát csak akkor válassz, ha ragaszkodsz a lenge darabokhoz, mi is tudjuk, hogy kényelmes viselet, de hidd el, a szabott, szűkített darabok előnyösebbek lesznek.

Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?
Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?

Nadrágok és társaik

Az első és legfontosabb: ne félj a sortoktól és miniszoknyáktól. Nem jók a lábaid? Kit érdekel? Sarah Jessica Parker lábát láttad már? Ha a világ leggörbébb pálcáinak büszke tulajdonosa mer minit hordani, akkor neked is szabad. A tökéletes láb ugyanis nem előírás. Persze túl vastag combhoz nem ajánlott, de a görbe vagy túl vékony láb ne rettentsen el senkit.  A miniket hordhatod lapos vagy tűsarkú cipőkkel, sőt a cicanadrág is megengedett.

Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?

Ha farmerben gondolkozol, akkor lehetőleg skinny jeanst válassz, a szűkített szár ugyanis nyújtja a lábakat. Ha széles a csípőd és alacsony is vagy, akkor jobb, ha egyenes szárú, hagyományos szabású farmert keresel, szigorúan csípőszabásút.

Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?
Celebstílus alacsony csajoknak

Kiegészítők

A főszabály az, hogy semmi se legyen túl nagy, ugyanis az elnyomja a viselőjét. A mostanában divatos maxibageket jobb, ha az alacsonyak elfelejtik, mint ahogy a robusztus, túl hosszú ékszereket is. A nagy, hangsúlyos ékszerek csak rövid nyaklánc formájában működnek, egyébként jobb, ha visszafogott darabot választasz. A táska lehet rövid vagy hosszú pántos, de soha ne legyen nagyobb, mint amibe egy A4-es füzet belefér.

Hordd/ne hordd, ha alcsony vagy?

A cipőkről felesleges hosszan értekezni: minél magasabb a sarka, annál jobb. És aki 150 centi, az vagy megtanul tűsarkúban járni, vagy megbarátkozik a saját méretével.

És az a bizonyos tiltólista:

–    combközépig érő csizma,
–    szabatlan felsőrész,
–    bokáig érő szoknya vagy ruha,
–    trapézszárú nadrág,
–    hatalmas sálak és ékszerek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top