Trend

9 meglepő módszer a ráncok eltüntetésére!

Van néhány bőrszépítő módszer, amely nem új találmány, de nagyon hasznos lehet. Megfelelő életmóddal, táplálkozással sokat tehetünk azért, hogy bőrünk egészséges, szép és sokáig fiatal maradjon.

1. Együnk több szóját

A szója gazdagon tartalmaz bőrvédő vegyületeket, melyek hasonlóan működnek, mint az ösztrogén, és megakadályozzák a pattanások kialakulását. A szója – legyen az szójabab, tofu, esetleg babcsíra – E-vitaminban is bővelkedik, amely serkenti az új bőrsejtek növekedését, és a bőr sima, bársonyos lesz tőle. Az Európai Táplálkozástudományi Intézet szerint a szójaalapú étrend-kiegészítők, amelyek vitaminokat, halfehérjéket, fehértea-kivonatot, szőlőmagot, paradicsomot tartalmaznak, hat hónap alatt teljesen újraépítik a bőr szerkezetét. Kisimulnak a ráncok, a bőr újra megtelik fiatalsággal.

2. Segít a C-vitamin

A bőrt felépítő sejteket a C-vitamin védi meg az öregedéstől, az UV-sugárzástól és egyéb káros környezeti hatásoktól. Kiválóan működik együtt más vitaminokkal: míg az A-vitamin a bőr mélyebb rétegeibe hatolva akadályozza meg a ráncok kialakulását, addig a C-vitamin a bőrfelszínen fejti ki öregedés elleni hatását. Nélküle a szervezetünk nem állít elő kollagént, amely a bőr kötőszövetének alapanyaga. Hiányában a bőr rugalmassága, tartása csökken, végül szép lassan megereszkedik. A szabad gyökökkel szemben csökkenti a bőr napozás utáni kipirulását. A C-vitaminos készítményeknek üdítő, tisztító, a bőrt frissítő és fehérítő a hatásuk. A C-vitamin ugyanis szerepet játszik a bőr pigmentációjának szabályozásában is. Gondoljunk csak arra, hogy a háztartásban gyakran használunk citromlevet, ha valamitől elszíneződik a kezünk. Hasonló hatása van arcbőrünkre is: kivilágosítja a májfoltokat, szeplőket!


3. A szappan nagyon szárít!

Bőrgyógyászati kutatások szerint a csapvíz és a szappan nagyon hamar kiszárítják a bőrt, ezáltal hamarabb megjelennek a ráncok. Ezért, ha csak tehetjük, használjunk szappanmentes arctisztító készítményeket, és minden arcmosás után hidratáljuk a bőrt.

4. Kávé helyett kakaó

A kakaó ásványi anyagai elősegítik a gyors anyagcserét. A kakaóvaj puhítja, táplálja, hidratálja, frissíti a kötőszövetet és hatékonyan késlelteti az öregedést. Frissítő hatást fejt ki a bőrön, ami meggátolja a folyadék pangását és biztosítja a víz egyenletes eloszlását. Kávé helyett igyunk minél több kakaót, használjunk kakaóvajat tartalmazó krémeket.

5. Gyümölcssavas krém

A gyümölcssavak hámlasztó hatása következtében a megvastagodott szaruréteg elvékonyodik, és megélénkül az alsó rétegben a sejtosztódás. A bőr azért fiatalodik meg, mert az elöregedett sejtek helyét a mélyebb rétegekből érkező friss sejtek foglalják el. A bőr megújulása olyan szerkezeti változásokat okoz, amely során a bőr visszanyeri üde rózsaszín színét és fiatalos fényét. Aki óvatos, először csak otthon használjon gyümölcssavas krémet, számos kozmetikai cég kínál ma már ilyet. A savas krém felvitele után enyhe csípő érzés vagy viszketés jelentkezhet, mely általában néhány perc alatt magától elmúlik. Háromszázalékos töménység alatt bőrfiatalító hatással nem számolhatunk, ha mégis javul a bőr állapota, az a kozmetikum többi alkotórészének köszönhető.

6. Ne hunyorogjunk

Az érzelmeink nagyon hamar meglátszanak arcvonásainkon. Ha egy-egy arcizmot túl sokszor használunk, esetleg megerőltetjük, mint a hunyorgatásnál, kis árkok keletkeznek a szem körül. Érdemes tehát a problémákat hamar kiküszöbölni. Ha beköszönt az az időszak, amikor már nehezebben megy az olvasás, ne szégyelljünk olvasószemüveget hordani. A nyári napsütésben ezért is fontos napszemüveget viselni, mert nemcsak a szemet, a szem körüli bőrt is védi a napsugárzástól, és a hunyorgástól kialakult ráncokat is megelőzi.

7. Fontos a mindennapos bőrápolás

Ha tényleg szeretnénk bőrünket fiatalon tartani, fontos, hogy soha ne feledkezzünk el az alapszabályokról:

• Kerüljük a direkt napsugárzást.
• Mindig használjunk napvédő krémeket.
• Ne dohányozzunk.
• Használjunk naponta hidratálókrémet.

8. Együnk minél több halat

A halhúsban – általában a tengeri halakban – lévő ómega-3 zsírsavak a bőrnek is jót tesznek, mert egyszerre segítik regenerálódni a száraz bőrt, de gyulladáscsökkentő hatásuk révén megszüntetik a pattanásokat is. Ezek a zsírsavak tökéletes ellenségei a kollagént romboló szabad gyököknek, így kisimítják az apró ráncokat. Az ómega-3 zsírsavak megtalálhatók a makrélában, a tengeri sügérben és a pisztrángban is. Hetente háromszor érdemes halételeket fogyasztani, de aki nem szereti a halat, szedjen halolajat tartalmazó táplálékkiegészítő tablettát.

9. Aludjunk a hátunkon

Amerikai bőrgyógyászok kutatásai szerint harminc év felett ébredés után egyre nehezebben simulnak ki a ráncok a bőrünkről. Ráncok képződhetnek, ha mosolygunk, ha ráncoljuk a homlokunkat, vagy ha nevetünk és sírunk. Gyakori arcmozgások történnek alvás közben is. Egy idő után kialakul a jellegzetes szemöldökvonal, a homlokredő, a száj körüli ráncok, a szem körül pedig szarkalábak keletkeznek. Hogy mindezt elkerüljük, legjobb, ha megpróbálunk háton aludni.

Forrás: Meglepetés »

Szépség.lap.hu »
Kozmetika.lap.hu »
Szépségápolás.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top