Trend

9+1 meglepő helyszín a boldogító igenhez

Kötöttek már házasságot víz alatt, felhők felett, tengerparton, ladikban és a Himalájában. Bolondos esküvői helyszínek nem csak azoknak, akik szeretnek dacolni a hagyományokkal.

1. Hajón a Dunán

A hajókázás romantikája megunhatatlan. Az állóhajó is különleges helyszín, de az igazán nagy kaland sétahajókázás közben kimondani a boldogító igent, majd megtartani a lagzit vagy az esküvői vacsorát. Bár Budapest Dunai-panorámája utolérhetetlen, ugyancsak regényes, ha erdős árterületek mellett, a természet „lágy ölén” úszik a hajó.

9+1 meglepő helyszín a boldogító igenhez

 

2. Esküvő a múzeumban

Grandiózus és nagyszabású terv, de nem lehetetlen. Néhány múzeumban, ahol lehetőség van különböző rendezvényekhez terembérlésre, általában esküvő is tartható. Már csak az anyakönyvvezetővel kell leegyeztetni, hogy a szertartást külső helyszínen szeretnénk megtartani. Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a Közlekedési Múzeumban, a régi vonatok társaságában tartotta a lagziját.

Extra tippünk: Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen.
www.nleskuvo.hu »

3. Esküvő a Vidámparkban

Ritka az a kislány, aki arról álmodik, hogy az esküvője a Vidámparkban lesz, pedig ez sem kivitelezhetetlen. Viszont tagadhatatlan tény, hogy a Vidámparki esküvő leginkább örök gyermekeknek program, nagy klasszikus esküvővel nem a „szellemkastélyba”, hanem egy igazi kastélyba kell menni.

4. Strandon fürdőruhában

Ugyancsak a hagyományokkal dacol az ifjú pár, aki feledve minden kötelező kört strandolásra hívja a násznépet. A laza és önfeledt szórakozás garantált, viszont a puccoskodást el kell felejteni, akárcsak a hagyományos esküvői menüsort. A strandon a sör, a lángos és a sült kolbász fogy majd leginkább. Garantált, hogy több évtized múlva is emlegetni fogják a családban ezt a „strandolást”.

9+1 meglepő helyszín a boldogító igenhez

5. Motoros felvonulásnak álcázott esküvő

Az esküvő és a motoros szezon egybeesik. Amint kitavaszodik, a lányok az oltárhoz vonulnak és téli álmukból a motorok is felébrednek. Általában azok a párok választanak limuzin helyett motort vagy robogót, akik szabadidejüket szívesen töltik a „nyeregben”. Igen, a felbőgő motorok hangja is lehet nászinduló.

Spórolj a nászúton!

Játssz velünk, és nyerj egy mauritiusi álomutazást!


Neked is különleges volt az eljegyzésed? Tölts fel egy képet, és írd meg hozzá a saját fantasztikus történetedet! Bővebben a játékról »

6. Lovas nemzet vagyunk?

A legtöbb esküvő életmódot meghatározó hobbiból szerveződik és legtöbbször nem is akar különleges lenni, hanem a „nagy napba” mindenki bele akarja csempészni a számára fontos értékeket. Bár a hercegek ritkán járnak manapság lovon, a lovaglás egyre népszerűbb. Kedvenc lovas tanyánkon vagy istállónkban ugyancsak megtartható az esküvő, csak a mulatozással kell vigyázni, nehogy megijedjenek a lovak.

6. Majdnem az égben köttetett frigy

Nem tudom megszámolni, hogy hány romantikus filmben láttam lánykérést vagy esküvőt egy hőlégballon kosarában. Azonnal bekerült az űber romantikus esküvők közé. Nem kivitelezhetetlen így sem az igen kimondása, de egy kilátó is majdnem az égig ér. Az Erzsébet-kilátót szép, ünnepélyes ruhában is könnyű megközelíteni, az Árpád-kilátóhoz azonban sportosabb ruha dukál.

7. Talpalatnyi föld

Természetjáróknak szinte természetes, hogy kedvenc tisztásukon kössenek házasságot. A helyzet pikantériája, hogy ezeket a tisztásokat legtöbbször csak gyalog lehet megközelíteni. Nem csak az ifjú párnak, de násznépnek is kihívás megküzdeni a méterekkel, kilométerekkel. Azonban éppen ezért, az ilyen típusú esküvők igazán természetbarátok, csak legyen anyakönyvvezető, aki a nagy könyvet kicipeli az erdőbe.

9+1 meglepő helyszín a boldogító igenhez

 

8. Esküvő a várban

A kastélyban tartott esküvők mellett a várromok is romantikus díszletei lehetnek a házasságkötési szertartásnak. A Gyulai- és Tatai-vár romantikája esküvő nélkül is elképesztő, akárcsak a székesfehérvári Bory-váré. A legtöbb pár csak a fotózás kedvéért keresi fel ezeket a helyszíneket.


NLCafe-tipp: Az esküvődre készülsz, és még mindig a tökéletes helyszínt vagy ruhát keresed? Egypár pénztárcakímélő tipp sem jönne rosszul? Álomesküvő rovatunkban minden gondodra megoldást találsz! Segítünk, hogy a nagy nap tökéletes legyen! nlc.hu/alomeskuvo »

9. Násznép a tetőn

A budapesti tetők mesevilága ugyancsak illik az esküvő hangulatához. Nagy kihívás olyan tetőt találni, ahol az egész násznép elfér, és sokat kell imádkozni az Időjárás Nagyistenéhez, hogy minden tökéletes legyen, de nem kivitelezhetetlen és igazán romantikus film zárójelenetébe illik, amikor a nap lenyugszik a Budai-hegyek mögött, a násznép pedig a tetőn mulatozik. Köztes megoldás egy nagy tetőkerttel rendelkező vendéglátóipari egység.

+1 tipp: 2 tanúval az anyakönyvvezető előtt

Paradoxon, mert a csajok általában éppen az esküvői felhajtást kedvelik az esküvőben. Kislány koruk óta mondogatják nekünk, hogy a esküvő életünk legszebb és legfontosabb napja. Viszont saját tapasztalatból állítom, hogy cinkos romantikája van a két tanúval anyakönyvvezető előtt kötött házasságnak is. Leginkább úgy, hogy az ifjú pár villamossal megy az esküvőjére. Egyetlen hátránya a dolognak, hogy a család és a barátok egy életen át sérelmezni fogják, hogy kimaradtak a jóból. (Nekünk viszont remek titok és élmény volt.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top