Trend

A leghasznosabb weboldalak esküvőre készülőknek

Talán semmi másra nem készülünk olyan lelkesen, mint az esküvőnkre. A szervezkedés rengeteg időt, energiát igényel, az idegeskedésről nem is beszélve. Összeállításunkban olyan weboldalakat gyűjtöttünk össze, amik segítenek a nehéz döntésekben.
Esküvőszervező cégek

Extra tippünk: Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen. www.nleskuvo.hu »

Sokan luxusnak és felesleges kiadásnak tartják esküvőszervező cégek megbízását. Érdemes azonban megfontolni a dolgot, hiszen a profik mindent megszerveznek helyettetek. A dolgotok mindössze annyi, hogy elmesélitek, hogyan képzelitek el a nagy napot, a helyszíneket, a díszítést stb. Mikor már minden vágyatokat megosztottátok a szervezővel, kész ajánlatokat mutat, amikből választhattok. Az esküvőszervezők sokszor olyan dolgokat is könnyen megvalósítanak, amit ti a saját erőtökből nem vagy információ hiányában nehezen tudnátok megoldani.

Ezenkívül biztosak lehettek benne, hogy minden meglesz határidőre, nem lesz galiba, hiszen ezek a cégek csak általuk jól ismert, megbízható szolgáltatókkal dolgoznak.

• Rengeteg esküvőszervező iroda honlapjának közvetlen elérése, budapesti és vidéki bontásban: Esküvőszervezés.lap.hu »

• Rátkai Tímea, a Nők Lapja Cafe esküvőszervező szakértője – kérdezz tőle bátran a Nők Lapja Cafe szakértői oldalán, vagy nézd meg saját weboldalát:
Rátkai Tímea szakértői oldala »
Rátkai Tímea honlapja »

• Rendezvényszervező cégek gyűjteménye, esküvőszervezők, catering, rendezvényhelyszínek: Rendezvényszervezés.lap.hu »

A menyasszonyi ruha és az öltöny

A legnehezebb, de egyben a legszebb feladat is a menyasszonyi ruha kiválasztása. Válassz ki pár szalont, ahova mindenképpen szeretnél majd benézni. A szalontól kérj időpontot, hogy teljes figyelmüket neked szenteljék. Kérdezd meg azt is, kell-e a próbáért fizetni. Vigyél magaddal valakit, akinek a tanácsaiban és az ízlésében feltétlenül megbízol, barátnődet, anyukádat, leendő anyósodat. Készülj fel a próbára: vegyél fel fehér vagy áttetsző fehérneműt és harisnyát. Ne sminkelj, mert nyomot hagyhat a ruhákon! Szánj a próbára elegendő időt, ilyenkor nem szabad rohanni.

Gondold át, hogy kölcsönözni vagy megvásárolni szeretnéd a ruhát. Sokszor nincs nagy különbség az árban. Érdemes a ruhát és a kiegészítőket egy helyen beszerezni, hiszen lehet, hogy máshol nem találsz egymáshoz illő darabokat.

A szalon dolgozóinak tanácsai mindenképpen hasznosak lehetnek, hallgass rájuk bátran, próbálj fel olyan ruhákat is, amiket ők ajánlanak. Alaposan vizsgáld meg a kiválasztott ruha minden apró részletét, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.
A vőlegény ruhájának kiválasztása legalább olyan fontos, mint a menyasszonyi ruháé. Az öltöny színét mindig a menyasszonyi ruha színéhez válasszátok. A fekete, a sötétszürke és a sötétkék a klasszikus színek, de nagyon szép lehet egy világos, bézs színű darab is. A kiegészítők (mellény, nyakkendő) a menyasszonyi csokor színével harmonizáljanak, hiszen az öltönyre a csokor egyik virága kerül majd.

• Számtalan menyasszonyiruha-kölcsönző honlapja megyék szerinti bontásban: Menyasszonyiruha-kölcsönző.lap.hu »
• Egyedi esküvői ruhák tervezése, haladó dizájn trendet képviselő tervezőcég: Daalarna Couture »

Ananász Szalon »
Charme Esküvői Ruhakölcsönző Szalon »
Organza Szalon »
Shery Szalon »
• Külföldi esküvőiruha-márkák és -tervezők: HQ Wedding – Esküvői Magazin »
• Meseszép esküvői ruhák, melyeket több magyarországi szalonban is megtalálsz: San Patrick Barcelona »
Nászajándék, köszönetajándék
Hasznos weboldalak esküvőre készülőknekFura egy ajándék ez a nászajándék. Előfordul, hogy az örömbe üröm is vegyül. Senki nem örül igazán olyan dolognak, ami nem tetszik neki, vagy nem illik a lakásába, esetleg már van is belőle kettő. Vannak, akik legjobban a pénznek örülnek, mert lakásra, kocsira gyűjtenek, de akadnak olyanok is, akik kívánságlistát készítenek, és a meghívóhoz mellékelik. A vendégek innen kiválaszthatják, melyiket szeretnék ajándékozni. Igaz, így már egyik ajándék sem lesz meglepetés, de garantáltan nem vesznek majd olyan dolgokat, aminek nem veszitek hasznát.

A köszönetajándék egyfajta hála a násznépnek azért, mert megünnepelték az ifjú párral az esküvőjük napját. Ilyen módon mondanak köszönetet a sok nászajándékért is. A köszönetajándék eredetileg egy kis batyu volt. Öt mandulát tartalmazott, amik a jólétet, a termékenységet, a hosszú életet, az egészséget és a boldogságot szimbolizálták.

Ma már csak a fantáziátok szabhat határt annak, mivel köszönitek meg vendégeiteknek, hogy osztoznak örömötökben. Válasszunk olyan apróságot, ami maradandó, kedves emlék lesz a násznépnek! A kis ajándékot személyesen is átadhatjátok, de az asztalokra is tehetitek, a teríték részeként.

• Nászajándékok árkategória szerinti bontásban, nászajándék-szolgálatok: Nászajándék.lap.hu »
• Nászajándéklista-készítés, ázsiai lakberendezési tárgyak nagy választékából: Manna Home »
• Exkluzív ágynemű-garnitúrák, a kívánt monogrammal hímezve: Stafírung.hu »
• Nászajándéklista-készítés: Formavilág Plusz »
• Nászajándékszerviz: Menyegzőlap.hu »

Meghívó
A meghívó fontos része az esküvőnek, nagyon sok mindent elárul a jegyespárról. Kiderül, hogy milyen az ízlésetek, a stílusotok, és egy kicsit az is, hogy milyen lesz az esküvőtök. Legalább két hónappal a szertartás előtt illik a meghívókat átadni vagy elküldeni, hogy minden vendég fel tudjon készülni az ünnepségre.
Meghívókat választhattok papírboltokban, nyomdák kínálatából, de magatoknak is kitalálhatjátok, megrajzolhatjátok. Mielőtt azonban megrendelnétek, tudnotok kell, hogy pontosan hány darabra lesz szükségetek. Megkönnyíti a választást, ha előre eldöntitek, milyen legyen a meghívó stílusa (hagyományos, modern, esetleg humoros).
A megrendelésnél ne felejtsétek el a menü-, ültető- és üdvözlőkártyákat sem. Fontos, hogy ezek harmonizáljanak egymással.

• Meghívókészítés, szövegek, idézetek, boríték, papírok: Meghívó.lap.hu »
Mézeskalács ültetőkártyák rendelése »
• Meghívók merített papírból: www.vinczemill.hu »

A helyszín
Mielőtt eldöntenétek, hogy hol legyen az esküvő és a lakodalom, tudnotok kell, hogy milyen stílusú lakodalmat szeretnétek, és hogy milyen összetételű lesz a vendégsereg.
Próbáljatok meg olyan helyszínt választani, ahol csak a saját esküvőtök zajlik. Egy hotelben például zavarhat a többi ismeretlen szállóvendég jelenléte. Igaz, hogy az elegáns éttermekben, csodás kastélyokban tartott esküvőknek különleges hangulatuk van, de válasszatok inkább egy rendezvénytermet. Ezt a saját ízlésetek szerint alakíthatjátok, díszíthetitek, és az ára is pénztárcakímélő.

• Fényképes rendezvényhelyszín-kereső rendszer: Helyszínonline.hu »
• Fényképes helyszínkereső (hotel, étterem, múzeum, rendezvényterem, kastély, panzió, különleges helyszínek): EskuvoHelyszín.hu »
• Egyháziszertartás-, polgáriszertartás- és fogadáshelyszínek: Románc.hu »
Gála Party Service »

Vőfély

Sokan gondolják, hogy a vőfély szerepe csak a szórakoztatás, pedig ennél sokkal összetettebb a feladata. Együtt kell működnie mindennel és mindenkivel, figyelnie kell arra, hogy minden gördülékenyen menjen, mi hiányzik az asztalokról, vagy hogy a fotós ne maradjon le az este egyetlen fontos mozzanatáról sem. Átveszi a házigazda szerepét, levéve ezzel a terhet a vállatokról.

• Vőfélyek, fórumok vőfélyekről: Vőfély.lap.hu »
• Vőfélyek, ceremóniamesterek, moderátorok biztosítása esküvőkre: Vőfélycentrum »

A torta
Az esküvői torta egyfajta termékenységi szimbólum. Minél nagyobb és szebb, annál gazdagabb lesz a gyermekáldás. A hagyományok szerint az esküvői torta marcipános, ma már azonban bármilyet rendelhettek. Elmaradhatatlan elem a marcipán menyasszony és vőlegény a torta tetején, a többi díszítőelem azonban lehet bármi: élő vagy cukorvirág, színes szalagok, de már fényképes tortát is készítenek. Régen fehér volt az esküvői torta, ma már a szivárvány minden színéből választhattok.
Hasznos weboldalak esküvőre készülőknek

Kedves gesztus, ha a torta legfelső és legkisebb szintjét lefagyasztjátok, majd egy hónappal a lakodalom után meghívjátok a tanúkat és pár kedves barátot egy sütizésre.

• Cukrászdák, minden a menyasszonyi tortáról, csokiszökőkút: esküvői torta.lap.hu »
• Rengeteg esküvőitorta-fotó: Weddings.hu »

A gyűrűk

Az esküvői gyűrűt a férj és a feleség az örök összetartozás és a szerelem jelképeként viseli. A karikagyűrűt a bal kéz negyedik ujján kell hordani, anyaga lehet arany vagy platina. A két gyűrű egyforma, a menyasszonyén lehet egy kis díszítés.

• Karikagyűrűk, egyedi gyűrűk, ékszerboltok: Gyűrű.lap.hu »
• Cikkek, fotók, kollekciók: Weddings.hu »
• Tudnivalók a karikagyűrűről, internetes áruház: Karikagyűrű.com »
A nászút

Miután véget ért az esküvő, és vele együtt a szervezés-tervezés, jöhet a jól megérdemelt pihenés. Persze megint itt egy nagy kérdés: hol pihenjétek ki magatokat? Fontosabb azonban, hogy kettesben legyetek, és az utazás hozzátok illő legyen. Ne a divat vagy jó tanácsok szerint döntsetek, komolyan gondoljátok végig, hogy milyen pihenésre vágytok.
Ha messzire, valamilyen egzotikus országra esik a választásotok, és esetleg vízumra, oltásokra lenne szükségetek, kezdjétek el időben a szervezést.
Az utazási irodában vagy a hotelben mindenképpen szóljatok, hogy nászutasok vagytok, mert a friss házasok a legtöbb helyen kedvezményt kapnak.
Kerüljétek a csoportos, buszos utazásokat, hiszen az útitársak sokszor zavarhatnak is. Persze senkinek sem feneketlen a pénztárcája, de ne sajnáljatok a nászútra költeni, hiszen ennek az útnak álomutazásnak kell lennie!

• Nászutak itthon és külföldön: Nászút.lap.hu »
• Nászút-úticélok: Weddings.hu »

• Belföldi nászutasajánlatok: Utazzitthon.hu »
• Nászutas csomagok: Szállás.hu »

Végül pár tipp a szervezéshez:
12–6 hónappal a nagy nap előtt:
– az esemény stílusának, időpontjának és kereteinek meghatározása
– kapcsolatfelvétel a plébánossal, és a templom lefoglalása
– étterem/rendezvényterem kiválasztása, lefoglalása
– úti cél választása nászútra, utazási irodák felkeresése

6–3 hónappal előtte:
– kapcsolatfelvétel az anyakönyvvezetővel, és a szükséges iratok beszerzése
– tanúk felkérése
– menü kiválasztása a vacsorához
– beiratkozás egy tánctanfolyamra
– meghívók feladása vagy átadása
– gyűrűk kiválasztása/megrendelése
– a menyasszonyi ruha és az öltöny kiválasztása
– a nászúthoz vízum vagy különleges oltások beszerzése

Hasznos weboldalak esküvőre készülőknek2 hónappal előtte:
– a messziről érkező vendégek szállásának lefoglalása
– kapcsolatfelvétel azokkal a meghívottakkal, akik nem jeleztek vissza
– fényképész és videós felkérése
– időpont egyeztetése a fodrásszal és a kozmetikussal

1 hónappal előtte:
– ellenőrzés – mi az, ami eddig megvan, időpontok fixálása
– ülésrend megtervezése
– a dekorációhoz szükséges szalagok, lufik stb. beszerzése, névkártyák megrendelése
– ruhapróbák

2 héttel előtte:
– felpróbálni és elhozni a gyűrűket
– az étteremnek/konyhának a pontos vendégszámot megadni
– zenék kiválasztása a házasságkötő terembe és a mulatságra

1 nappal előtte:
– ruhákat, kellékeket kikészíteni
– nyugalmat megőrizni (nagy izgalom esetén segítséget nyújthatnak nyugtató hatású homeopátiás golyócskák)
– a pár ajándékozza meg egymást valami aprósággal

Az esküvő napja:
– bőséges reggeli
– ruha, frizura, ékszer, smink
– nem szabad megfeledkezni a gyűrűkről, a csokorról és az iratokról
– utoljára nem marad más hátra, mint élvezni a napot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top