Trend

Esküvői virágcsokrok – mikor milyet?

A csokor megjelenésed egyik igen hangsúlyos eleme, így kiválasztásánál többféle szempontot is érdemes figyelembe venned. Ha nem akarsz vagyonokat költeni a virágokra, érdemes a szezonnak megfelelő kínálatból választani.
Virágok és jelentésük
Szegfű: szerelem, vonzerő
Írisz:
hűség, remény, szenvedély
Liliom:
tisztaság, szüzesség
Mimóza:
érzékenység
Vörös rózsa:
szépség, szerelem
Fehér rózsa:
báj, ártatlanság
Narancsvirág:
termékenység, boldogság, örök szerelem
Borostyán:
szerencse, hűség, ragaszkodás
Gyöngyvirág:
tisztaság, szerénység
Orchidea:
szépség, finomság
Kála:
szépség

Az évszak mellett persze egyéb szempontokat is figyelembe kell venned, például azt, hogy milyen magas vagy, milyen hosszú, milyen színű és stílusú lesz a ruhád, valamint a hajad színét és a sminkedet is.

Ne feledd azt sem, hogy minden virág önálló szimbolikus jelentéssel bír, így az esküvői csokrodat alkotó virágok kiválasztásakor ez alapján is mérlegelhetsz. A legszebbek az egyszerű, nem túl hivalkodó bokréták, amit összeállíthatsz hosszú szálú virágokból, de a körcsokrok is igen kedveltek.

Hogy könnyebb legyen a választás, összegyűjtöttük neked, melyik évszakban milyen virágokhoz juthatsz hozzá gyorsan és viszonylag jó áron.

A hagyományos menyasszonyi csokor

Ha nem szeretnéd túlbonyolítani a csokorválasztást, akkor – évszaktól függetlenül – választhatod a hagyományos, csupán fehér virágokból álló csokrot. A visszafogott, szolid színválasztás természetesen nem csorbítja csokrod szépségét, sőt, egyszerűségének köszönhetően nem vonja el a figyelmet a ruhádról, és természetesen rólad sem.

Esküvői virágcsokrok - mikor milyet?

Tavaszi esküvőhöz illő csokrok

A ma már szinte egész évben kapható hagyományos virágok mellett a tavasz beköszöntével felbukkannak a szezonra jellemző fajták is, így szerepet kap a tulipán, nárcisz, gyöngyvirág, orgona népes tábora is. Szerencsére a tavaszi virágok színpompás kínálata elég tág lehetőséget nyújt a válogatáshoz. Kísérletezhetsz a lila virágú fürtös gyöngyike és a nemes vonalú kála párosításával, ha pedig májusi esküvőt tervezel, akkor gyöngyvirágból és lila orgonából állítsd össze csokrodat. Egy-két szál kék nefelejcset is köthetsz a csokorba, nem bontja meg az összhangot. Ne felejtsd ki a szezon egyik legjellemzőbb virágát, a színárnyalatokban igen gazdag tulipánt sem. A sárga, barack színű, rózsaszín tulipánokból kötött csokor gyönyörű éke lehet esküvői kiegészítőidnek.

További tavaszi virágok: amarillisz, aranyaeső, azálea, barka, bazsarózsa, cseresznyevirág, frézia, gardénia, gerbera, gyűszűvirág, hangafű, harangláb, hortenzia, hóvirág, ibolya, írisz, jácint, jázmin, kamélia, kankalin, kardvirág, krizantém, krókusz, liliom, mimóza, orchidea, primula, rodonendron, százszorszép, szegfű, szellőrózsa, szívvirág.

Extra tippünk: Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen. www.nleskuvo.hu »

Nyári esküvők

A nyár a leggazdagabb színkompozíciók összeállítására teret adó évszak. A színskála összes színében pompázó virág rendelkezésedre áll.

Az évszak legjellemzőbb virága a rózsa, mely kiegészíthető kardvirággal vagy margarétával. A kék árnyalatú virágok – mint a búzavirág, jácint, frézia, hortenzia, írisz – szintén erre az évszakra jellemzőek, bármilyen fehér, sárga, barack színű virággal jól kombinálhatod őket.

További nyári virágok: azálea, bazsarózsa, fukszia, hangafű, jázmin, kínailonc, klemátisz, körömvirág, levendula, mályvarózsa, napraforgó, orchidea, pillangóvirág, rodonendron, rozmaring, sarkantyúka, sásliliom, szarkaláb, szegfű, tigrisliliom, törökszegfű, viola.

Az őszi csokor

A késő nyári, őszi hangulathoz remekül illenek a mélyebb színvilágú, a vörös, narancs, a sárga és a bordó árnyalatait felvonultató esküvői csokrok. Az élénk színek őszi egyvelege harmonikusan illeszkedik a fehér menyasszonyi ruhához. Az őszi csokorba beleszőtt vörös bogyós termések is nagyon szép kontrasztot adhatnak. Próbáld ki a mályvaszín rózsa és bordó kála párosításából álló csokrot.

További őszi virágok: dália, frézia, gardénia, hibiszkusz, hortenzia, írisz, kardvirág, körömvirág, lilom, margaréta, orchidea, őszi sisakvirág, őszirózsa, rozmaring, sarkantyúka, szarkaláb, szegfű, szellőrózsa, tarka verbéna.

Téli esküvő

A téli hangulatra jellemzően az évszak virágainak színvilágát is leginkább a hideg, hűvös színek uralják. Az évszakból adódó hűvösséget remekül ellensúlyozhatod valamilyen apró piros virággal, az arany tónusú, illetve a narancsos árnyalatú virágdekorációval is.

A tél színeit kihangsúlyozó csokor legjellemzőbb alkotóelemei a fehér rózsa, kála és liliom, melyet magyal-ággal társíthatsz, de szép összhatást érhetsz el a hortenziából készített csokorral is, ha arany szálakkal és gyöngyökkel egészíted ki.

További téli virágok: amarillisz, bogyós termések, ciklámen, fenyőág, frézia, hóvirág, aranyeső, írisz, magyal, mikulásvirág, orchidea, szegfű, téli jázmin.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top