Trend

45 költségtakarékos tipp, ha esküvőre készülsz

Elõször úgy tervezed: az esküvődre és a lakodalmadra nem sajnálod majd a pénzt. Aztán rádöbbensz: a szervezéshez egy bankrablás "bevétele" sem lenne elég. De vajon hogy faraghatnál a költségeken? Például így.
Extra tippünk: Esküvőre készülsz? A Nők Lapja Esküvő honlapján rengeteg hasznos tippet, ötletet találsz, szakértők, katalógusok, letölthető dokumentumok segítik a készülődést, hogy a nagy nap valóban tökéletes legyen. www.nleskuvo.hu »

1. Ahova virágokat raknál dekorációnak, oda tegyél inkább gyümölcsöket. Vendégeid imádni fogják ezt a megoldást, hiszen nemcsak gyönyörködhetnek a látványban, még csemegézhetnek is belőle.

2. Ha nagy termet kell feldíszítened, de kicsi a pénztárcád, gondolj arra: egy-két nagyobb virágdekorációval többet érhetsz el, mint sok kicsivel.

3. Készülj fel a legrosszabbra is: köss biztosítást a nagy napra, nehogy valami kár érjen: például ha a sátor – kerti esküvő esetén – összedől, vagy ha a közlekedéssel gond akad.

4. Utazz el vidékre, s ott szerezd be a pezsgőket, borokat. Neves márkák gyakran kínálják termékeiket nagy kiszerelésben, kedvezményes áron, illetve a központjaikban eleve költségkímélő ajánlatokkal várják a vásárlókat.

5. Ne tarts attól, hogy csak pezsgővel szabad kínálnia a vendégeket. Nagyon sokan meg sem tudják különböztetni a pezsgőt a pezsgőbortól (gyöngyöző bortól).

45 költségtakarékos tipp, ha esküvőre készülsz

6. Kínáld vendégeidet egyszerre pezsgővel és pezsgőborral, illetve jópofa, színes koktélokkal. Egy profi mixertől kérhet akár egy speciális fajtát is, csak erre az alkalomra.

7. Fogadd a vendégeket egy pohár Pimm-mel. Olcsóbb, mint a pezsgő.

8. Elsőként a legjobb bort kínáld, pár pohár ital után azonban a vendégek már nem lesznek annyira éberek…

9. A vacsorához annyi pincért kérj, amennyi minimálisan kell. Minden asztalnál kérd meg az egyik jó barátodat vagy kedves rokonodat, segítsen a személyzetnek.

10. Add el a ruhád a nagy nap után. Már léteznek olyan cégek, amelyek az egyszer hordott menyasszonyi ruhákra szakosodtak.

11. Ha az egyik rokonnak vagy barátnak pazar autója van, kérd meg: legyen az ifjú pár sofőrje – és hozza a kocsiját is.

12. Tarts koktélpartit, exkluzív koktélokkal, pikáns szendvicskékkel, ahelyett, hogy komplett ebédet vagy vacsorát kínálnál.

13. Ne legyél rosszul a cipellők árától! Nem feltétlenül kell a legfrissebb divatot követni, hisz a ruhád úgyis olyan hosszú lesz, hogy nem sok minden fog látszani belőle.

14. Ha nyáron lesz az esküvő, miért ne dönthetnél egy barbecue mellett? Könnyű elkészíteni, és az illata igazi kerti parti hangulatot varázsol.

15. Az egyik közeli kertészetből kölcsönözz néhány cserepes cserjét – kiváló díszítési „kellékek”.

16. A lufik mindig, mindenhová vidámságot varázsolnak. Olcsók is, úgyhogy nyugodtan dekorálhatsz velük. Töltsd meg héliummal, és helyezd a központi asztal közelébe őket.

17. Ha templomi esküvőd lesz, keresd meg azt a párt, akik szintén aznap esküdnek. Így a díszítés költségeit megoszthatjátok.

18. Legyél kreatív, ötletes, tervezd meg a részleteket! Jobban jársz, mintha profikra bízod a dolgot.

19. Az esküvő előtti hónapokban járd végig azokat a rokonokat és a barátokat, akiknek kertje van. Szerezz be virágokat, amelyeket aztán lepréselhetsz, s később dekorálhatsz velük.

20. Legyél kicsit szigorú! A szertartásra hívj meg mindenkit, akit kötelező, a vacsorára pedig csak a szorosabb baráti, rokoni kört.

45 költségtakarékos tipp, ha esküvőre készülsz21. Vegyél olyan virágokat, amelyeknek épp szezonjuk van.

22. Ki mondta, hogy az esküvő másnapján kell a mézeshetekre utazni? Szervezd meg jól az esküvőt, aztán később ráértek a nászúttal – akár egy last minute megoldással is.

23. Kérj mindent kölcsön! A nővéredtől a fátylat, a barátnődtől a fejdíszt, a barátoktól az autót… Itt az ideje szívességet kérni!

24. Vedd meg az italokat akciós áron, a poharakat pedig kölcsönözd ki, hogy aztán visszavihesd őket.

25. A hivatalos fotóst csak a szertartás alatt hagyd fényképezni. A vacsoránál tegyél kis kamerákat, fényképezőgépeket a vendégek asztalaira, hogy fotózzanak ők maguk, ha kedvük tartja. A nap végén ne felejtsd el összeszedni a filmeket.

26. Dekorálj mindenféle aprósággal, kis gyertyákkal, amelyekhez olcsón hozzájuthatsz.

27. Dönts inkább a rózsa mellett, ahelyett, hogy bonyolult csokrokat készíttetnél. Ha a te rózsáid vörösek, a koszorúslányoké lehet fehér.

28. Ahelyett, hogy drága ajándékokat vásárolnál a segítőidnek, inkább adj fényképalbumot nekik az eseményről.

29. Vegyél egyszerűbb süteményeket, amiket aztán magad díszíthetsz fel.

30. Kölcsönözz menyasszonyi ruhát!

31. Kölcsönözd a vőlegénynek szánt ruhát is!

32. Ha az egyszerűbb csokor mellett döntesz, akkor vagy beszéld meg az édesanyáddal, barátnőddel, vagy keress szakkönyvet.

33. Esküvői torta helyett kínálhatod vendégeidet pudinggal is.

Játssz velünk, és nyerj egy mauritiusi álomutazást!
Neked is különleges volt az eljegyzésed? Tölts fel egy képet és írd meg hozzá a saját fantasztikus történetedet! Bővebben a játékról »

34. Konzervdobozokat is kidekorálhatsz, s aztán tökéletes virágtartókká is kinevezheted őket.

35. Minek adnád postára, amit személyesen is átadhatsz? Legtöbb vendégeddel szinte napi kapcsolatban vagy, add hát át nekik személyesen a meghívókat.

36. Tegyél tükröket a virágok és a gyertyák közelébe, hogy ezzel is fokozd a hatást.

37. Ha kisebb esküvőt tervezel, kérdezd meg a közeli éttermet, vállalnak-e esküvői lakomákat.

38. Tegyél be cd-ket, ahelyett, hogy dj-t hívatnál.

39. Ha közel laktok a templomhoz vagy az étteremhez, inkább menjetek gyalog, ahelyett, hogy kocsit bérelnétek.

NLCafe-tipp: Az esküvődre készülsz, és még mindig a tökéletes helyszínt vagy ruhát keresed? Egypár pénztárcakímélő tipp sem jönne rosszul? Álomesküvő rovatunkban minden gondodra megoldást találsz! Segítünk, hogy a nagy nap tökéletes legyen! nlc.hu/alomeskuvo »

40. A koszorúslányokra bízd rá, hogy mit szeretnének viselni. Ha szerencséd van, ők maguk fizetik majd a ruháikat.

41. Mielőtt bármit is gondolkodás nélkül megvennél, állj meg, s kérdezd meg magadtól, valóban szükség van-e rá.

42. Ahelyett, hogy főszervezőt alkalmaznál, kérd meg egy barátodat, hogy figyeljen az események menetére.

43. Kérd meg édesanyádat vagy barátnődet, hogy készítsék el a torták, sütemények alaptésztáját, s aztán egy profival díszíttesd fel.

44. Nincs szükség egyszerre szendvicsekre és előételre is. Dönts csak az egyik mellett.

45. Meglepően egyszerű megvarrni a fátylat finom tüllből.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top