Trend

Londoni utcakörkép – Tanulj az angol csajoktól!

A Londoni Divathét végén pár napra átruccantunk az angol fővárosba. Amíg a modellek a kifutókon mutatták be a divatdiktátorok legújabb kreálmányait, mi az utcán csíptük el, mi most az utca divatja a csatornán túl.

Már a reptéren megállapítottuk, hogy bizony a magyarok tüzes vérmérséklete és az angolok hűvössége nemcsak elcsépelt közhely, hanem teljességgel valótlan is. Amíg mi pulcsiban és ballonkabátban álltunk a metróra várva, egyre-másra tűntek fel a nyári ruhát hosszúkabáttal kombináló, tangapapucsban, a lábujjakat szabadon hagyó szandálban vagy balerinacipőben járkáló londoni nők. Az angol lányokat valószínűleg beoltják felfázás, petefészek-gyulladás és hólyaghurut ellen is. De az is lehet, hogy – ahogy a saját szemünkkel láttuk – a hozzászoktatás módszerét választják. Máskülönben mivel magyaráznátok, hogy a karon ülő babákon 17 fokban rövid ujjú, rövid szárú rugdalózó volt?

Még több londoni divat képgalériánkban! Katt ide! »

Egy idő után már meg sem lepődtünk a különleges kombinációkon. Volt, aki távolról úgy nézett ki, mintha ráborult volna a nagymamája ruhásszekrénye, de az előszobában sietve felkapta volna még az anyukája húszéves táskáját, hogy aztán a legdivatosabb cipőbe beleugorva ejtse útba a Trafalgar Square-t. Ami az első blikkre káosznak tűnt, közelebbről szemlélve a színek és minták játékos kompozíciójává vált.

Naná, gondolhatjuk, könnyű azoknak, akiket a világ minden tájáról érkező bevándorlók és turisták viselete, 500 oldalas divatmagazinok inspirálnak. Pedig egy kis bátorsággal, de kellő ízléssel mi magunk is mintává válhatunk.


Londoni ötletbörze:

• ha mégis harisnya: viseljük bátran a nyitott orrú cipőkhöz is;
• rövidre vágva: miniszoknyák, rövidnadrágok, miniruhák egyszínű (többnyire fekete) harisnyával;
• rúzs, rúzs és megint csak rúzs: szájhangsúlyos smink, élénk színek az ajkakon;
• kiegészítőimádat: a legegyszerűbb, klasszikus szabású ruha is naprakészre varázsolható a legtrendibb fülbevalók, cipők, kendők, övek kombinálásával;
• táskához a cipő: az ezeréves szabály még a legőrültebb káoszba is rendszert visz;
• színes körmök: kézen és lábon kötelező jelleggel.

London.lap.hu »
Divat.lap.hu »
London-divat.lap.hu »

Fotó: Mengyán Anikó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top