Trend

Elõtérben a nõies formák

A csontsoványság ideje leáldozóban van. Jennifer Lopez és Beyoncé óta tudjuk, hogy a kerek formákat vétek rejtegetni, a lényeg, hogy miként tálaljuk. Ne leplezzük tovább tehát a nõies idomokat.

Dús keblek, hosszú combok, kerek popsi és darázsderék. A legveszélyesebb női fegyverek. Amennyiben az ideális női idomokkal rendelkezünk, bátran vessük be ezt az eszközt, ha a sors azonban nem áldott meg bennünket igazi homokóra sziluettel, néhány öltözködési fortéllyal bármikor lehetőségünk van vérbeli nőnek öltözködni. A hatás pedig biztosan nem marad el.
Idén tavasszal az első számú trend a nőiesség, ez ihlette meg a tervezőket is, amikor fagylaltszínekben tobzódó fodrokkal, hímzésekkel, csipkével, tüllel és szalagokkal díszítették idei tavaszi kollekciójukat. „A kevesebb néha több” elvét azonban soha ne feledjük. Tehát mindig csak egyvalamit hangsúlyozzunk, különben könnyen közönségessé válhat megjelenésünk. Bármely testrészünket is emeljük ki, bújtassuk áttetsző anyagba, feltűnő vagy mintás színekbe. A hangsúlyozni kívánt részeket bátran öltöztessük testre szabott formákba, feszesebb fazonokba, mélyebb kivágásba vagy rövidebb hosszba.


Dús keblek

Azon szerencsés hölgyek, akiket nagy keblekkel áldott meg a sors, válasszanak finom V kivágást. Tovább fokozhatjuk a hatást lágy esésű, finoman áttetsző felsővel, vízszintes csíkokkal és diszkréten fénylő anyagokkal. A telt idomokat nem csupán a testre simuló anyagokkal emelhetjük ki. Túlságosan nagy mell esetén pedig kifejezetten kedvezően hat a dekoltázsra az úgynevezett empire vonal.







Fotó: Victoria’s Secret

Amennyiben alkatunk fiús, csaljunk. A kis mell növelése manapság egyszerű, hiszen számtalan melltartó kapható kifejezetten erre a célra. A push up és szilikonbetét bevetésén túl sokat segítenek a nőies formák hangsúlyozásában a divatos fodrok, nagy minták, virágok, masnik és az élénk színek, valamint a diszkréten fénylő textúrák. Ezek ugyanis optikailag gömbölyűbbé varázsolják a dekoltázst. Amennyiben felsőtestünk lapos, válasszunk felsőt fátyolosan ragyogó anyagból. Idén tavasszal a szatén, a selyem és a csillogó textíliák egyaránt hódítanak. A ragyogó anyagok teltebbé teszik a felsőtestünket.

Hosszú combok
 
A magas sarkú, pántos szandál hosszú lábakat varázsol.
Válasszuk a szezon egyik nagy slágerét, a sortot, amihez kivágott top helyett romantikus blúzt vagy A vonalú felsőt viseljünk. A két ellentétes stílus kombinálása látványossá és különlegessé varázsolja megjelenésünket. A hangsúly a lábainkra kerül. Aki a combjait nem tartja előnyösnek, válasszon térdig érő sortot, amely vékonyítja a vádlit és takarja a párnás térdeket. A magas sarkú cipő viselete azonban kötelező. Ha azt szeretnénk, hogy minden figyelem a lábainkra irányuljon, válasszunk alulra mintás, világos vagy színes sortot, illetve szoknyát. Arra azonban ügyeljünk, ha kissé teltebbek vagyunk az átlagnál, hogy a minták csupán diszkrét motívumok legyenek. A popsit (még ha nem túl kerek is) tovább formálhatjuk a zsebekkel, amelyek jótékonyan hatnak a hátsó formáinkra, hiszen minden esetben kiemelik és erősíthetik azt.






Fotó: Fendi







Fotó: Reyes















Fontos szerepet kap a hűvösebb napokon viselt harisnya is. Figyeljünk a lábravaló mintázatára és színére. Lényeges, hogy az összhangban legyen a cipőnk színével. Amennyiben a láb és a lábbeli színe nem válik el egymástól optikailag, akkor lábaink hosszúnak és karcsúnak tűnnek majd. A nagy mintás, színes, feltűnő vagy fényes harisnya elsősorban a karcsú lábakkal megáldott hölgyeknek áll jól.






Fotó: Wolford

Darázsderék

Könnyen lehet karcsú derekunk, amennyiben az X szabásvonalat követjük. A derékrész hangsúlyozásában nagy szerepet vállal az évszak egyik kedvenc kiegészítője, a széles öv. Viseljük bátran rövid ingruhához, ceruzaszoknyához, lágy anyagú blézerhez. A széles övek a derékon viselve optikailag megnyújtják a lábat, cselló sziluettet formálnak, és még a fiús alkatból is gömbölyű idomokat varázsolnak.






Fotó: Promod






Aki igazán nőies szeretne lenni, az idén tavasszal felejtse el a csípőre ejtett nadrágokat és szoknyákat, hangsúlyozzuk inkább a nőiességet magasított derékrésszel, rafinált berakásokkal szabott szoknyákkal és nadrágokkal. A tavaszi–nyári szezon nagy slágere a mini- és ceruzaszoknya. Hordjuk mindkettőt blúzzal vagy derékra szabott blézerrel. Ne essünk túlzásokba, különösen a rövid szoknya esetén, és kerüljük a mély dekoltázst. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top