Trend

Lány, néhány apró hibával

Scarlett Johansson még csak huszonegy éves, de már ünnepelt színésznõ és szexszimbólum. Ez a csaj tehetséges, szókimondó és vagány. Azért utánajártunk, létezik-e egyáltalán rossz tulajdonsága. Négyet találtunk.

Koravén és igen öntudatos kislány volt

Ő az, aki Hollywoodban divatba hozott olyan értékeket, amelyek ezidáig inkább Európában hódítottak: az egyediséget és a szabálytalanságot. Scarlett Johansson ugyanis korántsem tökéletes, és még büszke is a hibáira. Már gyerekként is az volt, érettségét irigyelték is iskolatársai.
Pedig a fiatal lány teljesen normális, boldog családban nevelkedett. Öten voltak testvérek, köztük ő és Hunter – mindössze három perc különbséggel született – ikrek. A dán és lengyel felmenőkkel büszkélkedő család New Yorkban élt, egészen addig, míg a szülők Scarlett tizenhárom éves korában el nem váltak.
A mama, aki később lánya menedzsere lett, átköltözött Los Angelesbe, és az idill felborult.
De előtte még elindította lányát a színészi pályán. Scarlett ugyanis már gyerekként rájött, hogy csakis ez a pálya vonzza, ezért rávette édesanyját, hogy járják végig az összes New York-i ügynökséget. Ám színésszé válni nem volt olyan könnyű, ahogyan azt egy okoskodó kislány elképzelte.

Túl mély a hangja, és alacsony

Rá kellett azonban jönniük, hogy az aprócska termetű (alig 163 cm magas) lány meglepően mély és rekedtes hangja miatt nehezen kapna megbízást reklámokban, ahová inkább bűbájos babákat keresnek. Így tehát színházaknál próbálkoztak. És nem hiába, Scarlett alig nyolcévesen már Ethan Hawke partnereként játszott egy off-Broadway darabban. Két évvel később pedig már Los Angelesben forgatott.

Első filmjében a North-ban csak kisebb feladatot kapott, de nem adta fel. Az elismerésre 1998-ig kellett várnia. Akkor figyeltek fel rá igazán, amikor Robert Redford és Kristin Scott Thomas oldalán sérült kamaszlányt alakított A suttogó című romantikus drámában. Bár a filmet a legtöbb kritikus lehúzta, Scarlett színészi játékát mindenki egyaránt méltatta. Még a nagy Redford is elismerően beszélt róla. Azt nyilatkozta, hogy Scarlett, fiatal kora ellenére, úgy gondolkodik, akár egy harmincéves nő. (Érdekes, hogy tavaly a születésnapját mégis Disneylandben ünnepelte.)

Ajánlatokban ezek után nem szenvedett hiányt, bár hosszú évekig olyan szerepekkel találták csak meg, melyekben sérült tinédzserlányt kellett alakítania. Játszott a Coen testvérek által jegyzett Az ember, aki ott sem volt című krimi-vígjátékban, majd az Amerikai rapszódia című drámai alkotásban. Aztán végre rátalált az, aki végérvényesen valódi sztárrá avatta: Sofia Coppola és az általa rendezett, Oscarra jelölt, Elveszett jelentés című furcsa szerelmi történet.

Megszállott karrierista

Akárhol nyilatkozik, mindenütt arról beszél, hogy életét teljes mértékben alárendeli karrierjének. Még azt az áldozatot is meghozta, hogy New York-i otthonát végleg maga mögött hagyva átköltözött Kaliforniába, pontosabban Los Angelesbe. A fiatal színésznő nem gondolta volna, hogy ekkora fába vágja a fejszéjét, az első időkben ugyanis nehezen találta a helyét a nyugati parton, és nemigen tudott alkalmazkodni új életformájához. „Los Angelesben nagyon rossz úgy élni, hogy még nincsenek közeli barátaid – panaszkodott Scarlett egy interjúban. – Ebben a városban ugyanis nagyon magányosnak érzed magad, és ha nem vigyázol, ez teljesen tönkretehet. Mindenki állandóan csak a fontos eseményekkel foglalkozik, meg hogy kivel kellene találkoznia ahhoz, hogy előrébb léphessen, és én ehhez nem vagyok hozzászokva. New Yorkban ez teljesen máshogy volt

Ideje azonban nem sok maradt, hogy szomorkodjon, egyfolytában dolgozik, jobbnál jobb rendezők kapkodnak utána. Legutóbb Woody Allennel forgatott, és már elkészült Brian de Palma rendezésében a The Black Dahlia című film is, amelyben Josh Hartnett és Hilary Swank lesznek a partnerei. Barry Levinson legújabb drámájában pedig ő kapta a főszerepet, így Frances MacDormand Oscar-díjas színésznővel forgathat. Szóval bőven el van látva munkával, és a színészet mellett kipróbálhatta magát végre a reklám- és divatszakmában is. A hangja még mindig túl mély, és a magassága sem változott, mégis ő lett a Calvin Klein divatház új arca és modellje.

Nagyon szexi, és vonzódik az idősebb férfiakhoz

Érdekes módon Johanssonnak két olyan szerepe is volt már, melyben nála idősebb férfival keveredik szerelmi viszonyba. Az első ilyen tapasztalata a vásznon az Elveszett jelentés című filmben volt, ahol Bill Murray iránt kellett fellángolnia, majd nem sokkal később következett a Lány gyöngyfülbevalóval című alkotás, amelyben „Bridget Jones szerelmébe”, Colin Firth-be esik bele.

Scarlett egy interjúban bevallotta, hogy a magánéletében is erősen vonzódik az idősebb férfiakhoz, és hogy ezt bizonyítsa, rövid viszonyba keveredett a nála tizenhét évvel idősebb Benicio del Toróval. A tavalyi Oscar-gálát megelőző vacsorán feltűnően jól megértették egymást, majd együtt távoztak a szállodába. Scarlett másnap egy újságíró kérdésére elmondta, hogy Benicióval a szobájukig sem értek el, már a liftben egymásnak estek, és természetesen nem végeztek félmunkát. Azóta van ugyan barátja – lassan egy éve jár Jared Letóval, aki egykoron Cameron Diaznak csapta a szelet –, de Johansson kisasszony szeret borsot törni szerelme orra alá. Nemrég azt nyilatkozta, hogy szívesen randevúzna a brit trónörökössel, Vilmos herceggel. A bájos színésznő személyesen még soha nem találkozott a királyi sarjjal, ám buzgón keresi az alkalmat, hogy ez megtörténjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top