Trend

Párban szépek

Dús kebel, esztétikus izomzat, intelligencia? Hogy mi a szép, azt nem a szépségmustrákon fogjuk megtudni. Ám az Oriflame Wellness Anya-lánya Szépségversenyen állítják: nem csak egy tinédzser lehet szép.







Nagy Mónika és Nikoletta énekhangban bizonyult igazán jónak
A tavalyi sikeren felbuzdulva az Oriflame idén is versenyre invitálta Magyarország legszebb anyáit és lányait. Az ötszáz pályázó közül tizenegy pár mérheti össze bájait a döntőn.

A Millenáris Teátrum előcsarnoka kihalt, amikor megérkezem, a pódiumot viszont már birtokba vették a technikusok. Három emelettel feljebb ennél is nagyobb az élet: csinosabbnál csinosabb lányok és asszonyok gyakorolják a színpadi mozgást, mielőtt a fodrászok és a sminkesek kezei közé kerülnének. Néhányan az esélyeiket latolgatják, mások izgalmukban szendvicset, csokoládét majszolnak. – Tündériek, aranyosak, ügyesek — summázza Bessenyei Gábor, a rendezvény koreográfusa, milyennek ismerte meg a királynőjelölteket a próbák során. — Hihetetlen lelkesedéssel dolgoztak. Korábban csak profi modellekkel volt dolgom, náluk nem tapasztaltam hasonló igyekezetet.







A sminkeseknek, fodrászoknak az összhangra is figyelniük kellett – Mátyásék, II. Hely
Pedig a mostani szépségverseny résztvevői közt is akad néhány ifjú hölgy, akinek ismerős a kifutók világa. – Két éve az utcán figyelt fel rám az egyik modellügynökség munkatársa. Azóta több divatbemutatón is részt vettem — mondja Nagy Nikoletta. De a tizennyolc éves, budaörsi lány életében csak kaland a modellkedés: a Zeneakadémián szeretne továbbtanulni, ezért szabadidejében inkább zongoraórákat vesz, gitározik. Édesanyjának, Nagy Mónikának is gyönyörű hangja van. A mai versenyen mindenkinek elő kell rukkolnia valamilyen látványos műsorszámmal,  ők énekelni fognak. – Senki sem lepődött meg, hogy beneveztünk — mondja nevetve a harmincas évei vége felé járó rajztanár-festőművész anyuka. — Tudják, vállalkozó szelleműek vagyunk, fejest ugrunk bármilyen bolondságba…







A hófehér fogak öröklődnek, akárcsak a jókedvű alaptermészet – Vesztergom Mónikáék, III. Hely
Magabiztos asszonyok, félénk tinik


Marosi Józsefné, Ildikó és lánya, Enikő egyenesen „poénból” küldték el jelentkezésüket. – Álmunkban sem gondoltuk, hogy idáig eljutunk — állítja a  pedagógus anyuka. — Azért most, hogy itt vagyunk, remélem, egy kicsit megjön a lányom önbizalma. Ugyanis nagyon félénk.
Enikő még csak tizenhat éves, épphogy elérte a szervezők által előírt alsó korhatárt. Tényleg nem tűnik túl magabiztosnak. Eleinte megszólalni sem akar, aztán elárulja: mikor meglátta a sok szép vetélytársnőt, kis híján sarkon fordult. Csak azért nem szaladt haza, mert Nagykanizsa nincs a szomszédban.
Ám nem ők utaztak legtöbbet a verseny kedvéért. A kilométerek királynői címet a mohácsi Wolfné Kónya Andrea és Wolf Bettina mondhatják magukénak. – Nincsenek pesti ismerőseink, így az elődöntők idején sokszor a buszon hazafelé aludtuk ki magunkat — meséli az ötgyerekes ápolónő. — Volt, hogy este tizenegykor még a népligeti pályaudvaron üldögéltünk az indulásra várva, reggel hattól pedig dolgoznom kellett – tizenkét órás műszakban.







Az Oriflame Wellness különdíjas Wolf Bettina és mamája őszi összhangban
Ezek után nem lepődöm meg, mikor kiderül, Wolfné számára ez a megmérettetés sokkal többet jelent, mint másoknak. – Jó lenne eljutni Svédországba, hiszen még soha nem jártunk külföldön. De nem a nyeremény miatt vagyunk itt. Szeretném bebizonyítani, hogy egy nagycsaládos, egyedülálló anyuka is lehet vonzó asszony. – Én és a húgom sokat segítünk anyunak a házimunkában — teszi hozzá Bettina. — Így több közös programot tudunk szervezni. A kiránduláson és a mozizáson kívül sokszor együtt alkotunk, ruhákat tervezünk, varrunk. Mivel ötvösnek tanulok, hobbijaink közé tartozik az ékszerkészítés is. Erre én tanítom anyut. Nagyon jó barátnők vagyunk…
Szervező viharzik az öltözőbe. Lassan hat óra, jelzi, ideje fellépő ruhát ölteni. A hölgykoszorú felbolydul, akár a méhkas. – Jaj, már most szakad rólam a víz — suttogja zaklatottan egy anyuka. — El fog kenődni a sminkem… – Mi lesz ebből?
 

(Folytatás a kedden megjelenő Maximában!)








A győztesek, Dudás Margit és Kincses Mónika hastánccal vette le lábukról a zsüri-tagokat
FOTÓ: Ambrus Marcsi 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top