Trend

Zöld lagzi

A zöld esküvõ a zöldfülûek, pályakezdõk ünnepe. Csatlakozhatnak az idõsebbek is, ha lélekben fiatalok és a romlatlan lelkûek, akik olyanok, mint a természet.




A zöld lagzi helyszíne természetesen vidéken van. Nem a közművezetlen, lepukkant vidékre gondolok, hanem a természet lágy ölére, ahol a kényelmi szempontok is érvényre jutnak.

Egy helyes kulcsosház, vagy tóparti bungaló megfelelnek a célnak, és indokolt is, hiszen a ceremónia után mindenki ott alszik, és másnap megy tovább a parti.

A tópart ideális terep, mert a nap és a víz jó korhelyek. Másnaposan nagyon kellemes az árnyékban hűsölni és időnként csobbanni. Estére pedig mindenki rendbe jön, kezdődhet elölről az ünneplés. Ilyen alkalomra illenek a magyaros ételek, de más népek korhelyételei is jót tesznek. A borscs például exkluzív orvosság lehet.





Nem kell Claydermannt meghívni, hogy jól érezzétek magatokat; egy hifitorony is megteszi. R&B vagy techno, uram bocsá’ diszkó dallamok nincsenek ellentétben a szerelemmel és a jó kedvvel. 

Távoli, “egzotikusabb” helyszín esetén a meghívónak kitüntetett szerepe van; enélkül nem biztos, hogy a vendégek odatalálnak – nem mindenki ismerős ám a Mátrában. Az alkalomhoz egyszerű meghívó illik, például mártott papírból (kis térkép mellékelve.) Az anyakönyvvezetőt illetően azért persze nem árt biztosra menni, és személyesen gondoskodni a helyszínre juttatásáról lovaskocsin – vagy géperejű járművön.

A ceremónia konkrét helyszíne lehet a helyi templom vagy kápolna, de a szabad ég alatt is kimondhatjátok a boldogítót. Mindenképpen sok virággal díszítsetek, melyek között lehetnek mezei virágok, bokrok ágai, és vágott virágok is. A menyasszonyi csokor sem kell, hogy csak mezei növényekből álljon! Lehet különleges, eredeti kompozíció is!





A ruha esetében sem kell ragaszkodni a sztereotípiákhoz. Lehet uszályos, kosaras vagy egyszerű, romlatlan lányt idéző hálóingszerű, mint a Forrest Gumpban. Bármilyen dressz mellett kötsz is ki, szabadban praktikusabb, ha mezítláb járultok a hivatali személy elé, mert ha magassarkúban glasszézol végig a füvön, a lakodalmon már gipszelt bokával veszel részt.
A vőlegény ruhája sosem olyan komplikált kérdés, csak parasztingben és bilgeriben ne legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top