Trend

Asztaldíszek

Az esküvõi fogadás fényét csodás asztaldíszekkel is emelhetjük. A pompás alkotásokat vásárolhatjuk készen, megrendelhetjük, de kis ügyességgel - és nagy lelkesedéssel - magunk is elkészíthetjük.

Mire kell ügyelnünk az asztaldíszek kiválasztásánál?

Színek:

a dekoráció színének illenie kell az asztalterítő, szalvéta árnyalataihoz.

Méret:

lehetnek kisebbek-nagyobbak az ékességek, azonban legyünk tekintettel az asztal méreteire és az étkezés helyigényére, valamint arra, hogy ne takarjuk el az egymással szemben ülőket. Ne tegyünk az asztalra túl sok, apró díszítőelemet, mert zavarja a vendégeket az étkezésben.

Összetevők:

ezek adják a látható és lenyűgöző hatást. A színharmónia, az elrendezés, a térkitöltés határozza meg az asztaldíszítés minőségét.

Az asztalnál helyet foglalók száma:

fontos adat, és emellett kedves figyelmesség minden résztvevő terítéke mellé egy-egy kis csokrot vagy díszt helyezni.

Tippek

  • A középkorra emlékeztető díszes étkészletek gazdag, dekoratív stílust, a modern készletek vonalas-grafikus elrendezést kívánnak.
  • Ezüst készlethez és híres porcelánhoz különleges vágott virág (pl. orchidea) illik.
  • Színes virágösszeállítást készítsünk egyszínű terítékhez, mintáshoz egyszínű virágokat.
  • Nagyon szép és meghitt lehet gyertyát tenni a virágok közé. Néhol más díszt is kérhetünk, sok helyen ez választható.
  • Virággömbök, lufik, függő virágkosarak is díszíthetik a termeket, sátrat, vagy akár hajót, ahol a mulatság zajlik.

    Asztaldíszek készítése

    1. A magas asztaldíszek látványosak, a bőség érzetét keltik az esküvői partin. Legjobban a magas mennyezetű termekben érvényesülnek. A hosszú asztaldísz segít betölteni az üres teret, és egyfajta ‘vizuális mennyezetet’ biztosít, melyre a szem fókuszál. Valószínűleg kevésbé lenne érdekes és hívogató a terem, ha alacsony, fekvő asztaldíszt használnánk.

    2. Egyszerűen készíthetünk pompás esküvői asztaldíszt: gyűjtsünk össze sok, különböző méretű gyertyát, helyezzük őket egy csoportba, s néhány megfelelő színű virágot helyezzünk el mellettük mintegy véletlenszerűen. Rendkívül fontos a színek jó kiválasztása, ugyanis a gondosan alkalmazott árnyalatok még egy viszonylag egyszerű esküvői díszt is rendkívül hatásossá tehetnek.

    3. Szenzációs asztaldíszeket készíthetünk úszó gyertyákból esküvői fogadásra, eljegyzésre, s csak egy parányi kreativitásra van szükség hozzá. Töltsünk meg egy tiszta üvegedényt vízzel. Helyezzünk bele néhány virágot némi levéllel együtt, például egy orgonaág remekül mutat. Végül rakjunk a víz tetejére úszó gyertyát – természetesen olyat, mely harmonizál a vízben lévő virág színével. Több, különböző árnyalatú gyertyát is használhatunk. Könnyen elkészíthető, mégis rendkívül látványos dekorációt kapunk.

    4. Még egy remek ötlet a lelkes ügyeskezűeknek: érdekes díszt alkothatunk úgy, hogy egy virágcserepet anyaggal burkolunk be, majd szalaggal vagy raffiával átkötve megfelelő helyre erősítjük. A cserép méretéhez illő oázishabot vágunk, majd selyemrózsákat állítunk bele ízlésesen elrendezve. Végül egy fogadalmi gyertyát helyezünk középre és máris kész a remekmű! Képzeljünk el sokféle megoldást, variálhatjuk a burkolóanyag színét, a rózsákat, a gyertyát. Dolgoztassuk meg képzeletünket, engedjük szabadjára kreatív erőinket!

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top