Trend

A fogadóterem

Érezzük magunkat jól a lakodalmi mulatságon - díszítsük fel az esküvõi fogadás, ebéd illetve vacsora helyszínét. Ehhez a nehéz, de egyben örömteli munkához kínálunk néhány ötletet.

Tervezzük meg!

Az esküvői fogadóterem díszítése meglehetősen felelősségteljes dolog. Ha a fiatal pár ezzel a feladattal bízott meg, nagyon sok dologra kell odafigyelnünk. Alaposan gondoljuk át terveinket, szervezzük meg a dekorációk beszerzését, valamint határozzuk meg, hogy melyik dísz hol mutat a legjobban. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a megvásárolt kiegészítők harmonizálnak az esküvői parti színeivel és stílusával. Íme, néhány fontos dolog, amire érdemes tekintettel lennünk:

1. Derítsük ki, hogy mikor mehetünk be legkorábban a lakodalmi mulatság helyszínét feldíszíteni. Tudnunk kell, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre a díszítéshez, és hogy hogyan jutunk be oda, hogy minél több időnk legyen az előkészületekre. Érdeklődjük meg, hogy van-e valamilyen korlátozás a terem díszítésére vonatkozóan. Pontosan mondjuk el a tulajdonosnak a terveinket, hogy semmiből ne adódjon félreértés.

2. Részletesen beszéljük meg az esküvő minden részletét, és pontosítsuk az elvárásokat a terem kinézetével kapcsolatban. Milyen lesz az esküvő stílusa? Van-e bármilyen apró részlet, amiről tudnunk kell? Mi lesz a lakodalom választott színe? Nem elég azt tudni, hogy kék, nem mindegy ugyanis, hogy világoskék vagy sötét, tengerkék szalagokat és kiegészítőket szerzünk be.

3. Keressünk embereket, akik segítenek a dekoráció elkészítésében. Annyi emberre lesz szükség, amennyit csak mozgósítani tudunk, hiszen minél többen vagyunk, annál vidámabb a hangulat, és jobban halad az ékesítés is. Sok ember szíves-örömest vesz részt az effajta munkálatokban, izgalmas időtöltésnek tekinti az esküvői készülődést, így hát ne féljünk elhívni barátainkat, ismerőseinket.

4. A díszítés tervezésénél legyünk tisztában pénztárcánk tűrőképességével. Mennyit költhetünk díszekre?

5. Kérdezzük meg a tulajdonost, hogy van-e a helynek olyan esküvői dísze, amelyet kölcsönözhetnénk. Lehetséges, hogy ők maguk is feldíszítik nekünk a termet, ha ezt igényeljük.

6. Ne felejtsünk el elegendő ragasztószalagot és rajzszöget beszerezni. Valószínűleg nagy mennyiségre lesz szükségünk mindkettőből, hogy biztosítsuk a dekorációk megfelelő rögzítését az asztalokra, a falakra és a plafonra.

7. Ha befejeztük a díszítést, hívjuk el a leendő párt, hogy nézzék meg az előkészületeket. Kérdezzük meg, hogy szeretnének-e valamifajta változtatást, vagy van-e egyéb kívánságuk. Tartsuk szem előtt, hogy bár bizonyos szempontból sajátunknak érezhetjük az esküvőt, ez valójában az ő örömükre szolgál. Ráadásul rengeteg tennivaló nehezedik rájuk, ezért adjunk meg nekik minden segítséget, ami csak tőlünk telik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top