Trend

Virágok az esküvõn

Az esküvõ elengedhetetlen díszei, már-már mondhatnánk, kellékei. A menyasszonytól kezdve az autókon, a võlegényen át a templomig illetve a házasságkötõ teremig mindent virágok díszítenek. Egy-egy menyasszonyi csokor összeállításában csak a képzelet szabhat határt.

Alapszabályok

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy az esküvő virágdíszei között legyen valamiféle összhang, harmónia, mert ha csak úgy, válogatás nélkül mindenféle virágot aggatunk ide-oda, abból minden lesz, csak szép díszítés nem. Működnek arra szakosodott üzletek, melyek nem csak a menyasszonyi csokor elkészítését, hanem a komplett teremdíszítést is elvállalják.

A menyasszonyi csokor megálmodására, kiviteleztetésére csak a ruha kiválasztása után kerülhet sor. Figyelembe kell venni a pár korát, természetes színeiket, egyéniségüket. S persze nem utolsósorban a menyasszonyi ruha színét, anyagát és fazonját. Bizony ennyi mindent!

Variációk egy témára

A lehetőségek kimeríthetetlenek, csak néhány példát említsünk! Egy hófehér ruhához semmiképp ne halvány virágokból összeállított csokrot válasszunk! Gyönyörű lehet egy vörös rózsacsokor, vagy akár lila fréziából összeállított, vagy éppen narancssárga liliomból készített csokor. A most különösen divatos pezsgőszínű ruhákhoz nagyon jól megy a hasonló színű orchideából vagy rózsából kreált virágcsokor. Egy tavaszi esküvő különleges lehet egy tulipáncsokorral.

Van, aki ezeknél egzotikusabb virágokat szeretne, van, aki a vegyes csokor mellett szavaz. Nem ritka az olyan hatalmas csokor, mely a menyasszony életkorának megfelelő számú virágból áll. . Mielőtt megálmodnád saját csokrodat, mindenképpen kérd ki szakember véleményét, mivel nem minden virág illik össze!

A násznép virágai

A vőlegény virágos kitűzője természetesen ugyanabból a virágból készül, mint a menyasszony csokra, nem úgy, mint a tanúk kitűzői, mert azok eltérnek az ara bokrétájától.

Régi tradíció a párt szállító autó feldíszítése. Később ezt leemelve asztalidísz válhat belőle.

A lagzi helyszínének is domináns díszei a virágok. Jellemző az esküvő virágdíszeire, hogy

jóformán csak az anyagiak szabnak neki határt, nem is a képzelet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top