Trend

A pók hálójában

Alex Cross nyomozó, bûnügyi pszichológus és népszerû szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyût egy briliáns és veszélyes bûnözõvel szemben.

Gary Soneji egy maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj – valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná következő könyvét.

A ragyogó elméjű gyermekrabló egy pók türelmével és gondosságával szőtte akciójának mindent behálózó szálait. És elkezdődik a halálos macska-egér játék, miközben az idő egyre fogy… Morgan Freeman A gyűjtő című nagysikerű filmből megismert nyomozó figurájával tér vissza az író előző bestsellere alapján készült meglepően fordulatos, lebilincselően izgalmas és feszült akciókrimiben.

A pók hálójában című thrillerben, ami James Patterson bestselleréből készült, Morgan Freeman újra magára ölti a washingtoni rendőrnyomozó-pszichológus alakját, akit az 1997-es A gyűjtőben már egyszer megformált. Crossnak elege van a bűnözőkkel játszott fejtörőkből, ám a lángelméjű gonosztevő, Gary Soneji (Michael Wincott) egy vakmerő emberrablással mégis visszarántja Crosst a régi kerékvágásba. Soneji minden mozdulata a hálóját szövő pókéhoz hasonló, Cross és Jezzie Flannigan (Monica Potter) titkosügynök az idővel kelnek versenyre, hogy megállítsák. A történet kezdetén Cross nyomozó társa halálától megrendülve visszavonul a bűnüldözéstől.

Tekintélyes rendőrnyomozó, pszichológus és sikeres szerző, aki kénytelen visszatérni a pályára, amikor az emberrabló bizonyítékot helyez el a postaládájában. A tettes, Gary Soneji ismeri Cross irodalmi munkásságát, valódi célja nem más, mint hogy az évszázad bűntényének elkövetőjeként Cross írásban örökítse meg az alakját. A nyomozó és a titkosügynöknő néhány elejtett nyomon indul el, és miközben az emberrablási ügyet igyekeznek felgöngyölíteni, saját korábbi kudarcaik rémétől is szabadulni próbálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top