Trend

Ablakroló

Ha még nincs redõny, vagy reluxa az ablakunkon, netán más sötétítõ alkalmatosságra vágyunk, akkor választhatjuk az ablakrolót. Ez a redõny és reluxa õse, melyet a szemérmesebb népek már a középkorban is használtak, a természeti népek pedig még ma is.
  • Ha állandóan felpöndörödik a roló alja, mágnespárokkal rögzíthetjük. A mágneseket a merevítő két sarkába csúsztassuk be.
  • Az elkopott vászonroló helyére gumiragasztóval vagy szőnyegragasztóval erősíthetjük föl az újat, de egy méretre vágott lepedő is kiválóan megfelel e célra. Az új anyagot simítsuk ki gondosan, nehogy gyűrődések maradjanak rajta, különben össze fog ráncolódni, ha feltekerjük.
  • A szennyeződéseket úgy távolíthatjuk el a rolóról, ha vízszintes felületre fektetjük, majd puha tapétaradírral óvatosan végigdörzsöljük.
  • Felül ívelt vagy szabálytalan alakú ablakkeretbe is szerelhetünk rolót, ha a tengelyét a keret aljához rögzítjük, fölülre pedig egy kis csigát szerelünk. A csigán átvetett madzaggal húzhatjuk a rolót fel és le.
  • Ha sátorozni megyünk, vagy olyan hétvégi házban szállunk meg, ahol nincs redőny az ablakokon, készíthetünk ideiglenes rolót törülközőből. Nagyon egyszerűen, rajzszöggel erősíthetjük az ablakkerethez. A sötétszínű törülközők a legjobbak, mert nem engedik át a napfényt ; a világosabbak pedig olyan érdekes fényviszonyokat teremtenek, mintha tejüvegből lenne az ablak.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top