Trend

Ajtótartozékok

Legtöbbször néhány rituálé megelõzi, hogy az ajtón beléphessünk. Ezek például a csengetés, vagy a kilincs lenyomása. Igaz, ez utóbbi már nem mindenhol található meg, de nem árt, ha a még használatban lévõ régi darabokat karbantartjuk, legyen az csengõ vagy kilincs.

Ajtócsengő

  • Nem szól az ajtócsengő? Ha elemmel működik, akkor lehet, hogy csak ki kell cserélni az elemet. Célszerű tartós elemeket alkalmazni, ezek akár évekig kitartanak.
  • A hálózati árammal működő reduktoros csengőt csak a rendszer áramtalanítása (a villany lekapcsolása) után próbáld megjavítani.
  • Csavarozd le a csengő és a csengőgomb burkolatát, majd ellenőrizd az elektromos csatlakozásokat. Rögzítsd a meglazult vezetéket.
  • A csengőgombot úgy próbálhatod ki, hogy egy szigetelt csavarhúzó fémvégével összekötöd a két csatlakozást. Ha ekkor megszólal a csengő, akkor valószínűleg a gomb korrodálódott. Kösd szét a drótokat, és smirglivel tisztítsd meg csatlakozó végeiket, majd kösd vissza őket. Ha a csengő még mindig nem működik, új gombot kell beszerelni.
  • Akinek az egyszerűbb megoldások is megfelelnek – és a feltételei is adottak hozzá – , nem kell vesződnie az elemmel, reduktorral, meglazult vezetékekkel. Nagyon barátságos és igazi zenei élményt nyújtó megoldás lehet, ha egy színes madzagon vagy dróton csengettyűfűzért akasztunk a bejárati ajtó elé.

    Ajtókilincs

  • Az ajtókilincs legtöbbször a benne lévő hernyócsavar kilazulása miatt lötyögősödik ki. Ha ezt a kis alkatrészt a meghúzzuk a kilincs azonnal rögzíthető. A csavart az állandó használatból eredő rázkódás lazítja meg. Gyógymódja ennek, ha még jobban kilazítod a hernyócsavart, helyére nyomod a a kilincset, hogy szorosan illeszkedjen, majd meghúzod a csavart.
  • Némelyik fogantyú tengelye csavarmenetes. Ebben az esetben lazítsd meg a hernyócsavart, és szorítsd rá a menetre a gombot, úgy, hogy könnyen elforduljon, de ne lötyögjön.

    Majd húzd meg újra a hernyócsavart.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top