Trend

Inkább simogassunk!

A budapesti Állatkert arra bátorítja a családokat, hogy ne vegyenek húsvéti állatot - inkább névlegesen fogadjanak örökbe egy nyulat náluk, vagy csak egyszerûen simogassák kedvenceiket, ahelyett, hogy hazavinnék õket.

Örökbefogadás

Április 9-16-ig lehet személyesen jelentkezni a helyszínen, a Bambiházban. A kiválasztott nyusziról Polaroid fotó készül, a gyerekek pedig oklevelet kapnak. A nyúl ott marad, nem lehet hazavinni, de látogatható a “Parasztudvarban”. A névleges örökbefogadás 1000 forintba kerül, és két hónapig érvényes.

Állatsimogató

Az Állatkertben április 14-16-ig 10-16 óráig nyuszikat és bárányokat simogathatnak a gyerekek. Emellett lesz kézműves foglalkozás, tojásfestés, vetélkedők, népi játékok, óriásbábok, illetve színpadi rendezvény: Juventus Nyúl Party.

Átvevőhelyek

A következőkben olyan helyeket ajánlunk, ahol átveszik az ünnep után megunt állatokat:

Fővárosi Növény- és Állatkert: a Zoopedagógia (343-6073,74/138 mellék) részleg. A begyűjtés addig tart, amíg hoznak állatokat, utána a Fehérkereszt Állatvédő Liga elszállítja őket, és lehetőség szerint társállattartókhoz helyezi.

Rex Alapítvány: Szintén átveszik a húsvéti állatokat ingyen az ünnep után. Érdeklődni lehet a 230-4080 számon, az állatokat pedig a IV. kerület (Káposztásmegyer) Külső Szilágyi u. 104. alá lehet elvinni napközben 9-18 óráig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top