Gasztro

Mit is jelent, ha egy sajt “light”?

Ma már szinte minden élelmiszer kategóriában megtaláljuk a "light" termékeket, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy ez melyik esetben mit jelent?

Mit is jelent, ha egy sajt „lightAz angolszász nyelvterülten a light szó elsősorban arra utal, hogy valami könnyű, de ez nem mindig a súlyra vonatkozik, hanem jelenthet könnyítettet is, vagyis, hogy valamiből kevesebb van benne.

Kevesebb zsír, kevesebb cukor, kevesebb kalória, minden élelmiszertípusnál valami más. A lényeg, hogy ezeknél az élelmiszeripari termékeknél arra törekednek, hogy maximális íz élmény mellett, segítsenek odafigyelni a testsúlyunkra és az egészségünkre is.

Ma, amikor az elhízás nemcsak Magyarországon jelent komoly problémát, hanem nemzetközi viszonylatokban is veszélyes betegségnek számít, tényleg érdemes odafigyelnünk arra, hogy mi kerül az asztalunkra.

 

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan is tegyünk többet az egészségünkért, és a testsúlyunk csökkentésért, ne szégyelljünk segítségért folyamodni. A Béres Alexandra nevével fémjelzett Súlykontroll program remek támpontot nyújthat. Elég, ha csak a bevezetőjét elolvassuk, máris erőt kapunk az elhatározáshoz.

Mit is jelent, ha egy sajt „light

 

A csoda Benned van!

Ugye te is tapasztaltad, hogy felgyorsult világunkban a legkevesebb idő önmagunkra jut?
„Még elvégzem ezt, még megoldom azt” – mondogatjuk magunkban. Aztán este holtfáradtan rogyunk az ágyba, s fel sem tűnik: megint eltelt egy nap anélkül, hogy testünkkel, lelkünkkel foglalkoztunk volna. A kezedben a lehetőség, most, vagy soha!
Határozd el magad, változz velem, és közben érezd jól magad a bőrödben! Ismerkedj meg a Súlykontroll Programmal és találd meg magadban a csodát!

Ugye te is kíváncsi lettél miről szól a program?

Mit is jelent, ha egy sajt „lightA Béres Alexandra Súlykontroll Program egyedi és átfogó életmód program, táplálkozásról, pszichológiáról és természetesen mozgásról.

A program két fogyókúrás és egy súlymegtartó szakaszból áll, melynek középpontjában a Súlykontroll Index áll, ami egy olyan szám, amely segítséget fog nyújtani a fogyókúrában és a súly megtartásában. A Súlykontroll Index kialakításának alapja az élelmiszerek glikémiás indexe, energia-, szénhidrát- és zsiradéktartalma volt. Ezek alapján lettek besorolva az élelmiszerek 1-100-ig. 1-30 között alacsony, 31-60 között közepes, 60 felett pedig magas súlykontroll indexű élelmiszerről beszélhetünk.

 

1. szakasz – Bizony ez a legszigorúbb része a programnak, de szerencsére rövid ideig tart, és viszonylag gyors fogyást eredményez.

Ebben a szakaszban csak a 30-as súlykontroll index alatti élelmiszerek fogyasztása megengedett.

2. szakasz A lassú és tartós fogyás időszaka.

2 alacsony (30 alatti) súlykontroll indexű élelmiszer mellé már választhatsz 1 közepes (31 és 60 közötti) indexűt is!

3. szakasz – a súlymegtartás szakasza

Folytatasd a 2. szakaszban kialakított étkezést (azaz 2 alacsony súlykontroll indexű élelmiszer mellé 1 közepes indexű élelmiszert is fogyasztasz),
de ilyenkor már 3 naponta 1 adag magas (60 feletti) súlykontroll indexű élelmiszert is megengedhetsz magadnak.

Nem is tűnik bonyolultnak, főként akkor, ha eláruljuk, hogy a Tolle finomabbnál finomabb sajtokat készít ehhez a ragyogó programhoz.

A Tolle Trappista Light termékcsalád ennek a kizárólag extra minőségű tejből készült, kellemesen zamatos, szájban elomló állományú félkemény sajtnak 60%-kal csökkentett zsírtartalmú változata. Értékes alkotóelemei révén teljes tápértékű termék, mely mind élvezeti értékét mind bel tartalmát tekintve joggal arat sikert az újdonságok között.
21-es súlykontroll indexével pedig még az első szakaszban is fogyasztható!

Mit is jelent, ha egy sajt „lightMit is jelent, ha egy sajt „lightMit is jelent, ha egy sajt „lightMit is jelent, ha egy sajt „light

 

 

 

 

 

 

Mit is jelent, ha egy sajt „lightA Tolle Trappista sajtkrémekről sem gondolnád, hogy bátran fogyaszthatod fogyókúrád alatt?

Pedig így van, hiszen a súlykontroll indexe mindössze 22.
Krémszerűen kenhető állományú, exkluzív megjelenésű, melynek kiváló ízét a zsírszegény Tolle trappista light sajt adja. Bátran fogyaszthatják azon sajtkedvelők is, akiket eddig az ömlesztett termékekhez kötődő “zsíros” jelző tartott a terméktől távol, ugyanis a trappista light sajtkrém zsírtartalma mindössze 6,1 g 100g termékre vetítve szemben az eredeti sajtkrém 26g-os zsírtartalmával. Íze mégis telt, élvezeti értéke kiváló. 22 súlykontroll indexével ő is felkerülhet a dobogóra, hiszen kiváló falat lehet még az első szigorú szakaszban is.

 

Mit is jelent, ha egy sajt „lightÖmlesztett, Kenhető Trappista “LIGHT” sajtok
Krémszerűen kenhető állományú, exkluzív megjelenésű, 140 g-os kördobozban forgalmazott termék, melynek kiváló ízét a zsírszegény Tolle trappista light sajt adja. Bátran fogyaszthatják azon sajtkedvelők is, akiket eddig az ömlesztett termékekhez kötődő “zsíros” jelző tartott a terméktől távol, ugyanis a trappista light sajtkrém zsírtartalma mindössze 6,1 g 100g termékre vetítve szemben az eredeti sajtkrém 26g-os zsírtartalmával. Íze mégis telt, élvezeti értéke kiváló. 22 súlykontroll indexével ő is felkerülhet a dobogóra, hiszen kiváló falat lehet még az első szigorú szakaszban is.

 

Remélem most már kiderült számodra, hogy mitől lesz „light” egy sajt!

60%-kal csökkentett zsírtartalmától és, hogy „könnyen” lekaphatod a polcokról.

Jó étvágyat!

További információk!  

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top