Tőled Tanultam cikkek

Egy pillanatra újra felismerte lányát az alzheimeres édesanya – megható videó

A 87 éves, Alzheimer-kórban szenvedő anyuka néhány perc tisztaság erejéig felimserte mellette fekvő lányát, ezt az alkalmat pedig arra használta, hogy megmondja neki, nagyon szereti.

Orvosi szemszögből talán lehet ezen vitatkozni, de a szeretetnek igenis van gyógyító ereje. Ezt bizonyítja Kelly Gunderson szívbemarkoló videója is, melyen 87 éves, súlyos Alzheimer-kórban szenvedő édesanyjával beszélget a kórházi ágyon fekve.

A lány szinte rutinból, semmilyen eredményre nem számítva kérdezgeti idős édesanyját, tudja-e, kicsoda ő, korábban ugyanis azt hitte, Kelly az ő édesanyja, egyszerűen azért, mert a gondoskodó lány “úgy viselkedett, mintha az anyuka lenne”.

Maga Gunderson is meglepődik, mikor édesanyja kimondja a nevét, és bebizonyosodik, ezúttal tényleg tisztában van vele, hogy a lánya fekszik mellette. A tiszta pillanatok ritka ajándékát pedig arra használják, hogy elmondják egymásnak, nagyon szeretik a másikat. 

Szinte úgy találkoznak újra, mint sok évvel ezelőtt, mikor a lány a világra jött, és épp ezzel a mohó kíváncsisággal fürkészték egymást, anya és lánya. Az arcok sem annyira ismerősek már, mint ahogy még akkor sem voltak azok, de a kötelék, ami az első pillanattól az utolsóig rendíthetetlenül feszül a két nő között, még most is összefűzi őket.

 

Nézegess még több megható videót az NLCafén:

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top