Tippek a mélyhűtőből cikkek

20 perces vacsi: kapros pulykamell

Expressz vacsora néhány hozzávalóval, a tejszíntől krémessé, a kaportól pedig izgalmassá válik az egyébként unalmas pulykamell.

Elkészítési idő 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pulykamellfilé, 8 szeletbe vágva
  • 2 ek vaj
  • só, bors
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tejföl
  • 1 ek FRoSTA fagyasztott kapor
  • 1 ek zöldbors-konzerv
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 12 szem kapribogyó
  • só, bors
Kapros pulykamell

Egy nagyobb, mély serpenyőben vajon 2-2 perc alatt megsütjük a sózott, borsozott pulykamell szeleteket. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A visszamaradt vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel és a tejföllel. Amikor egyet rottyant, belekeverjük a kaprot, a zöld borsot, a citromot és a kapri felét.

Sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk a lángot.

A pulykamellet felszeleteljük, és tálalásnál meglocsoljuk a mártással.

Rizs vagy házi krokett illik hozzá köretnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top