Szabadidő

Két duci hölgy

A két duci hölgy a gasztronómiai televíziózás két feledhetetlen matrónája. Korukat meghazudtoló vagánysággal barangolják be Anglia tájait oldalkocsis motorjukon, és sütnek-fõznek rendületlenül.




A Két duci hölgy című, világsikert aratott angol sorozat 24+1 epizódját láthatják 2005. március 5-től a TV Paprika nézői!

Jennifer Patterson és Clarissa Dickson Wright, vagyis a két duci hölgy a gasztronómiai televíziózás két feledhetetlen matrónája. Korukat meghazudtoló vagánysággal barangolják be Anglia tájait oldalkocsis motorjukon, és sütnek-főznek rendületlenül. A legváratlanabb helyeken tűnnek fel. Eldugott halászfalvakban, leánynevelő intézetben, papok kollégiumában, vagy éppen egy híres étteremben veszik birtokba a konyhát, s főzés közben alaposan elmondják véleményüket a világról.




Hús-vér háziasszony módjára az alapanyagok beszerzésével kezdik a főzést. Kagylót gyűjtenek a zuhogó esőben a tengerparton, friss epret szednek a kertben, de attól sem riadnak vissza, hogy puskával a kézben fajdra vadásszanak, vagy némi friss rák reményében tengerre szálljanak.

A mindig változó konyháktól sem rémülnek meg. A pályaudvar nagyságú intézeti konyhában ugyanolyan lelkesedéssel fognak az alkotáshoz, mint a kétes tisztaságú vidékiben, vagy a porceláncsodákkal felszerelt apátságiban.

A két hölgy kicsattanó jókedve és örökös tettvágya magával ragadja a nézőt. Megbabonázva ülünk a képernyő előtt, és még azt is megbocsátjuk, hogy az ételek egy részét a mai magyar viszonyok között meglehetősen nehézkes elkészíteni. Mert fácánhoz még csak-csak hozzájutunk, de a fajd már nehezen beszerezhető, a számtalan méretű és ízű tengeri halról vagy az állandó ízesítőként használt ajókáról nem is beszélve.

Persze azért aggodalomra semmi ok! Se szeri, se száma az egyszerűbb recepteknek, sőt, a sorozat 9. részében az is kiderül, hogyan készíti Clarissa a magyar cigányprímásról elnevezett legendás süteményt, a Rigójancsit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top