Szabadidő

Indul a mesetévé!

Családok figyelem! December 17-tõl elindult a mesetévé, ahol régi idõk rajzfilmjeit nézhetik meg a gyerekek. Vízipók, csodapók. Mekk Elek. Frakk, a macskák réme. És egy ínyencség: a Maszkabál címû új magyar rajzfilmsorozat.

A közelmúltban indult útjára az egyszervolt.hu honlap új vállalkozása, a mese.tv streaming gyermektelevízió és meserádió. A mese.tv kísérleti adását – a produkció saját gyártású műsorait – eddig mintegy két óra időtartamban tekinthették és hallgathatták meg az érdeklődő családok.

December 17-től a mese.tv megkezdi adását, régi és új gyártású animációs filmekkel, népszerű gyermekműsorokkal, fantasztikus rádiójátékokkal.

A televízió a Vízipók, csodapók, a Mekk Elek, a Frakk, a macskák réme és a Mondák a magyar történelembôl animációs sorozatok darabjaival, a meserádió a Mikrobi legelső rádiójátéksorozatának részeivel (1969), illetve Fésűs Éva: A kíváncsi királykisasszony című, 1962-ben készült mesejátékával (a főbb szerepekben Bodrogi Gyula, Rajz János, Krencsey Marianne) kívánja megörvendeztetni és megajándékozni a karácsonyt és a téli szünidôt váró gyermekeket.

A mese.tv amellett, hogy régi remekműveket kíván a gyermekeknek megmutatni, hanem a legújabb alkotásokat is műsorára tűzi. Hosszú idô után ismét készült magyar gyermekrajzfilm! A mese.tv bemutatja a
Természetesen az egyszervolt.hu mesefelvételei (Móra Ferenc, Lázár Ervin, Csukás István, Fésüs Éva, Gazdag Erzsi művei Szabó Gyula, Molnár Piroska, Rudolf Péter, Hollósi Frigyes, Takács Kata előadásában), rajzfilmjei (a Kaláka együttes és Gryllus Vilmos felvételeiből), bábfelvételei (Kemény Henrik, Boka Gábor és a Figurina bábosok műhelyéből) és Palya Bea daltanítása éppúgy megtalálhatók majd a műsorban, mint a 2004 tavaszán az Egyszervolt Budán fesztiválon rögzített koncertfelvételek (Gryllus Vilmos és Levente Péter, Huzella Péter, Kaláka, Kolompos, Makám, Tükrös, Sebő Ferenc és Palya Bea).

A mese.tv abból a szempontból is újdonság, hogy – az interaktív internet felületen – a szülők ill. gyermekek maguk állíthatják össze a tévé és a rádió műsorát, így a műveket akkor és olyan sorrendben tekinthetik és hallgathatják meg, amikor és ahogyan csak akarják.

A mese.tv szándékai szerint hetente, kéthetente új filmekkel, televíziós produkciókkal, rádiójátékokkal jelentkezik, így hamarosan bemutatja A Mézga család, A magyar népmesék vagy a Leo és Fred rajzfilmsorozatokat is. Karácsonyi meglepetésként a Kaláka 35 éves jubileumi koncertjének részletei is láthatóak lesznek majd a mese.tv-n.

Céljaink a következők: az elmúlt évtizedek magyar rajz- és játékfilm-, rádió- és mesejátéktermésének elérhetővé tétele a magyar családok számára, régi nagy művészeink megismertetése a gyermekekkel, részvállalás új animációs és rövidfilmek létrejöttében.

A mese.tv pozitív alternatívát kíván nyújtani, és minden lehetőségével segíteni a szülőket és a nosztalgiázni vágyókat a választásban. Célunk, hogy azok a szülők, akik a magyar gyermekkultúra értékeit szeretnék megismerni, és ezen értékeket meg akarják mutatni saját gyermekeiknek is, megtehessék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top