Téli kényeztetés cikkek

Piros orr, kiszáradt bőr – így hozd rendbe a bőrödet nátha után!

A sérült, kipirosodott orrkörnyék, és a száraz bőr az egyik legkellemetlenebb tünete a megfázásnak, amit azonban néhány apró praktikával nem csak elviselhetőbbé tehetünk, de akár könnyen kezelhetünk is. Lássuk a legfontosabbakat!
Piros orr, kiszáradt bőr – így hozd rendbe a bőrödet nátha után!

Bőrpír, fájdalmas, feszülő érzés, majd kicsit sem szép látványt nyújtó, bőszen hámló orrkörnyék. A nátha közben és után is jelentkező, kellemetlen tünetegyüttes ez, amit alapozóval, vagy púderrel sem tudunk szépen elfedni.

Csökkentsd a hámlás mértékét megfelelő zsebkendővel!
A kirepedezett, hámló orr a gyakori súrlódás, vagyis az papírzsebkendő sokszor szinte non-stop használatának következménye. Változtassunk a technikán is (törölgessük az orrunkat finoman, vagy csak épp alig érintsük oda az orrcimpánkhoz, amikor kifújni készülünk), illetve válasszunk ultragyengéd verziókat, amik akár kamillával, E-vitaminnal, aloe verával átitatottak.

Hidratáljunk sokszoros erővel!
Vessük be a szobai párologtatónkat, és mindenekelőtt turbófokozaton igyunk, lehetőleg minél több, meleg folyadékot. Ne felejtsük el, hogy a hosszú, forró fürdő, valamint zuhany csak tovább szárítja az egyébként is megviselt bőrünket.

A durvaság tabu

Kerüljük a szemcsés szappanokat, vagy a bőrradírokat a nátha ideje alatt, ugyanígy pedig a durva törülközőkkel való dörzsölést is, hiszen tovább irritálhatjuk vele az amúgy is kiszáradt bőrfelületet. Némi tápláló arclemosóval (tonikkal viszont semmiképp se) már az első tünetek jelentkezésekor igyekezzünk mindig átkenni az orrunkat két orrfújás között – megelőzve ezzel a súlyosabb hámlást.

Piros orr, kiszáradt bőr – így hozd rendbe a bőrödet nátha után!

Profi krémek, hámosítók

Ma már rengeteg E-vitaminnal, kamillakivonattal, aloe verával, és más, a hámosítást elősegítő gyógynövényes, és profi patikai krém kapható. Igyekezzünk olyat választani, ami az életformánknak is megfelel, így, ha tudjuk, hogy hosszú irodai napnak nézünk elébe, akkor egy felkenve színtelen, praktikus csomagolású induló, mondjuk egy stickes kiszerelés lehet a legjobb választás.

Az olajak erejével!

A számos jótékony, természetes olaj nem csak a bőrszárazság látványán javít sokat, hanem valóban kezeli is a problémánkat. A bőrünk megcsappant zsíranyagainak pótlására az egyik legkitűnőbb megoldás, amivel a szaruréteg hidratáltságát szépen helyreállíthatjuk. Közülük az egyik leginkább sokra tartott verzió az E-vitamin olaj, amely segít a bőrünk védelmét megerősíteni, és a gyógyulási folyamatokat is felgyorsítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.