Téli kényeztetés cikkek

Házi praktikák orrdugulás ellen

Az orrdugulás kellemetlenségei rányomhatják a bélyeget mindennapjainkra, ezért érdemes lehet kipróbálni néhány egyszerű házi praktikát.

1. Eukaliptusz

Kicsi korunk (és a csodás mellkaskenőcs) óta tudjuk, hogy az eukaliptusz csodákat művel a légutakkal. Az eukaliptuszolaj többféle módon is segíthet az eldugult orron: használhatjuk például párologtatóban, de még hatékonyabb lehet, ha arcunkat gőzöljük vele. Ráadásul vérkeringést fokozó és nyugtató hatással is bír.

2. Duguláshárító csodakeverék

Három varázsszó: gyömbér, méz, citrom. A gyömbér az egyik leghatékonyabb természetes gyógymód, ha az eldugult orrban szeretnénk szabaddá tenni a levegő áramlását, és különösen ütős, ha mézzel és citrommal kombináljuk. Készítsünk belőle csupa vitamin teát – nemcsak az orrjáratokon segíthet, de egész szervezetünkre jó hatással lehet.

Házi praktikák eldugult orr-ra

3. Menta

Végül pedig egy szuper recept az illatos mentával. Tehetünk összetört mentaleveleket forró vízbe, és inhalálhatjuk a frissítő mentagőzt, de a lustáknak még az is megoldás lehet, ha egy nagy csokor mentával az éjjeliszekrényen alszanak. Ha pedig meggyógyultunk, nagy hasznát vesszük a konyhában is!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.