Téli kényeztetés cikkek

Gyógyvizek a szépségápolásban

Üdítő jelenség, hogy a nagyobb és kisebb szépségipari gyártók termékei között egyre több olyan induló szerepel, amelynek alapjául termálvíz szolgál.

Az antioxidánsban gazdag természetes vízpermet felhasználása, bár nem újkeletű, mégis nagyon üdvös a szépségápolás történetében. A gyógyhatásukról híres külföldi és magyar gyógyvizek erejét sokan, sok formában állították már a bőrszépítés szolgálatába, kiaknázva egyúttal az általános egészségre gyakorolt pozitív hatásait is. A jótékony gyógyvizek test-, arc-, és hajápoló készítményebe való beépítésének már a bőrüket szépíteni kívánó üknagymamák is örülhettek, a magyar, a német, a francia, és az olasz piacon egyaránt, de a kínálatra persze ma sincs panasz. Egyre szélesedik a gyógyhatásáról híres termálvizet a termékeikbe beépítő szépségmárkák spektruma, ahogyan a termékek sokszínűsége is.

Gyógyvizek a szépségápolásban

A professzionális masszázskrémek, borogatások alapjául szolgáló készítmények mellett ma már nappali hidratálók, tonikok, tusfürdők, pakolások vagy éppen fejőrápolók sokasága beszerezhető online, a boltokban, gyógyszertárakban vagy a gyógyfürdőknél helyben. Ezek mindegyikének a gyógyászati és bőrszépítő értékeiről ismert termálvíz az alapja, legyen az harkányi, hajdúszoboszlói, bükfürdői, a baden-badeni, vagy éppen bathi.

Miért épp a termálvíz?

A termálvíz rengeteg előnyös tulajdonsággal bír, amiért a kozmetikai ipar népszerű alapanyagai közé verekedte be magát az utóbbi évtizedekben. A Föld mélyéről feltörő víz gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban, természetesen tiszta, a bőrrel érintkezve pedig terápiás tulajdonságait látványos formában fejti ki. Évezredek óta “él” vele az emberiség, amellett, hogy megbízhatóan és híresen jól kezeli az ízületi gyulladást, fájdalmat, enyhíti a bőr bizonyos panaszait is. Égési sérülésekre is jó hatással van, de antioxidáns tulajdonságai, gyulladáscsökkentő, nyugtató és tisztító hatása miatt egy sereg bőrproblémára kiválóan alkalmazható, legyen szó száraz vagy érzékeny bőrről, ekcémáról, rosaceáról, vagy pikkelysömörről. A különböző arcápolókba, szérumokba, vagy éppen arclemosó tejekbe építve saját bőrünkön tapasztalhatjuk bőrpuhító és -simító erejét is, de test- vagy kézápoló balzsamként is nagyszerűen bizonyít a problémás bőr esetén.

Gyógyvizek a szépségápolásban

Permetre fel!

A termálvizek “legfiatalabb” felhasználási módja a palackos kiszerelésű permetek, amiket elsősorban arcra, nyakra, dekoltázsra fújhatunk, így akkor is kihasználhatjuk (és nem csak nyáron) a gyógyvizek áldásos erejét, amikor nem éppen a habjaiban merülünk el. Amellett, hogy praktikusak, gyönyörűen hidratálják a bőrt, fel is vérteznek antioxidáns tulajdonságaiknak hála a szélsőséges időjárású hideg hónapokban. Hidratálják, és kiegyensúlyozzák a bőrt, ezért a sokak számára komoly bőrszárazsággal kísért téli időszakban különösen hasznos kiegészítő lehet a táskánkban!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.