Téli kényeztetés cikkek

Így készíts fürdősót, ami segít leküzdeni a náthát

A téli időszak egyik gyakori betegsége a meghűlés, melynek enyhüléséhez egy forró fürdővel is hozzájárulhatunk. Készítsünk illóolajos fürdősót, hintsük a kádba, amíg az megtelik vízzel, majd élvezhetjük is a relaxáló perceket, amelyek gyógyulásunkat is elősegítik.

A fürdősóban megtalálható eucalyptus radiata illóolaj kifejezetten a légúti megbetegedések kezelésére ajánlott, finom, mentolos illatú olaj. Mellkas bedörzsölésére is alkalmazni szokták, de fontos, hogy görcsös köhögés esetén ne alkalmazzuk. Másik összetevője a teafa illóolaj, amely erős fertőtlenítő hatású, vírus- és baktériumölő egyaránt.

Fontos, hogy minden esetben 100%-os tisztaságú illóolajat alkalmazzunk, és a videóban megadott cseppmennyiségtől NE térjünk el, amely egy adag fürdősó elkészítéséhez szükséges mennyiségeket mutatja be.

Szórjuk a fürdősót a kádba, majd engedjük bele a szükséges mennyiségű vizet; a só pár perc alatt szépen feloldódik, a forró gőzben pedig már dolgozni is kezdenek az illóolajok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.