Téli kényeztetés cikkek

Fehéresszencia, a légzéskönnyítő csodaszer

Az aromaterápiával és a "mögötte" felsorakozó rengeteg illóolaj erejével egyre többen élnek. Megnéztük, hogy a fizikai és lelki állapotra egyaránt ható kiegészítő terápiának melyik az az illóolaj nagyágyúja, amely az influenza, illetve felső légúti betegségek esetén is sikeresen bevethető.
Fehéresszencia, a légzéskönnyítő csodaszer

A téli náthás és felső légúti betegségek csúcsidőszakában az aromaterápia kedvelőinek az egyik legegyértelműbb választása a fehéresszencia. Egy korábbi cikkünkben (a szakértő interjút ide esetleg be lehetne fűzni) már kitértünk a fizikai és lelki állapotunkra is jótékonyan ható holisztikus gyógymód előnyeire, ezúttal pedig azt vennénk nagyító alá, hogy a mínusz fokok, a kimerítő tél, a hideg-meleg környezet váltakozása, és a nem megfelelő öltözködés következtében kialakult, jellegzetesen téli megbetegedések tüneteit hogyan tudjuk enyhíteni segítségével.

A szaglás révén az idegrendszerre és a teljes szervrendszerre ható jótékony, gyógyító olajok közül a felső légúti betegségek esetén egyértelműen a fehéresszencia az, ami komoly támpontot jelenthet az aromaterápiában, a kicsi üvegcsében rejlő esszencia ugyanis rengeteg hatékony összetevővel szab gátat és enyhíti a kellemetlen panaszokat, tüneteket.  A fehéresszencia természetesen többi társához hasonlóan igen sokoldalú, és nem csupán a náthás megbetegedéseket gyógyíthatjuk vele, hiszen illóolajként több száz kémiai molekulából tevődik össze, melyek mindegyike önállóan is rendelkezik különböző gyógyító tulajdonságokkal.

Sokoldalú csodaszer

De lássuk, miért is a fehéresszencia az, amivel egy kellemetlen megfázás tüneteit érdemes enyhíthetnünk. Az aromaterápiás nagyágyú segítségével egyszerre több tünetre is megoldást tudunk találni, nagyon jó nyákoldóként tartják számin, de köptetőként is bevethetjük. Emellett a téli időszakban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a fertőtlenítő, légzéskönnyítő és immunerősítő hatásait sem. Ezt az illóolaj-keveréket többféle betegségre és persze többféleképpen alkalmazva is használhatjuk.

Influenza és hörghurut esetén például sárgabarackmag olajba keverve kell bedolgoznunk a mellkas és a hát környékének bőrébe, akár 5-6-szor is naponta egészen gyógyulásig, de inhalálva is alkalmazhatjuk. Amennyiben az immunerősítés a cél, akkor ugyanezt három hétig folytassuk. A pontos adagolásról mindig győződjünk meg a vásárolt termék csomagolásán található használati utasításból. Amennyiben a családban fordult elő megbetegedés, vagy csak szimplán a minél teljesebb légfertőtlenítésre törekszünk, vegyük elő a párologtatónkat, diffúzorunkat és abba csepegtessünk a fehéresszenciából. Ha nem rendelkezünk ilyennel otthon, akkor sincs gond, az esszencia a padlóra csepegtetve is kifejti jótékony hatását.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.