Téli kényeztetés cikkek

Készíts ápoló ajakbalzsamot természetes hozzávalókból

A hideg, szeles időszak első számú célpontját jelentik ajkaink, amelyeket a rúzsok is tovább száríthatnak, ha nem gondoskodunk megfelelően ápoltságukról.

Ehhez nyújt segítséget a házilag is elkészíthető, természetes alapanyagokat tartalmazó ajakbalzsam, amelynek pici tégelye bármelyik női táskába elférhet.

A méhviasz és shea vaj alapú balzsamot, melyhez mandulaolajat, kevés levendula illóolajat és E-vitamint kell adni, az összetevők alapos elkeverését követően töltsük jól záródó tégelybe. Pár perc alatt megszilárdul és már használhatjuk is.

A méhviasz védőréteget képez a bőrön, gátolva ezzel kiszáradását, míg a shea vaj jól ismert bőrápoló, hidratáló, gyógyító hatásáról. Szobahőmérsékleten mindkettő szilárd halmazállapotú, azonban gőz fölött pár perc alatt teljesen elolvadnak. Az A,B és E- vitaminokban gazdag mandulaolaj táplálja és védi ajkainkat, míg a levendula illóolaj finom, nyugtató illata mellett csökkenti az ajkak irritációját, az E-vitamin pedig a gyulladáscsökkentő szerepe mellett felelős a bőr regenerálódásáért is.

Nézd meg a videót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.