Téli kényeztetés cikkek

Fürdősó a testnek és a léleknek – mert a romantika télen sem hiányozhat

Jó lenne egy kicsit wellnesselni és kikapcsolódni? Jó lenne egy kis extra romantikát belevinni a hosszú téli estékbe? Mi sem egyszerűbb, készíts magatoknak illatos fürdősót, engedd tele a kádat finom meleg vízzel és persze néhány gyertyát is érdemes előkeresni, hogy tökéletes legyen a hangulat.

A lenti videóban egy gyorsan, pár, könnyen beszerezhető összetevőből álló fürdősó elkészítését mutatjuk be, ami mandulaolaj tartalmának köszönhetően bőrünket is finoman ápolni fogja a kényeztetés perceiben. A mandulaolaj ugyanis gazdag A, B és E-vitaminokban, magas olajsav tartalmának köszönhetően pedig bársonyossá és élettel telivé varázsolja a bőrt. Támogatja a bőr vízmegkötő képességét és gátolja annak korai öregedését.

Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy a fürdősó a téli időszak szervezetünkre gyakorolt negatív hatásai ellen is valamelyest felvértezzen minket, így az összetevők között két olyan illóolaj is szerepel, melyek nem csak a csodás illatért felelnek, de egészségünk felett is őrködnek. A himalájai sóhoz adott pár csepp rozmaring illóolaj többek között gyulladáscsökkentő, izomlazító hatású, ami egy hosszú, fárasztó nap után jól eshet testünknek, míg a citromhéj illóolaj immunerősítő hatása a hideg hónapokban szintén áldásos lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.