Lomtalaníts haszonnal – csinálj virtuális garázsbazárt!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ennek a nyárnak vége, és ezt már nem csak az időjárás, de a naptár is világosan a tudtunkra adta.
2014. 09. 02. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Lomtalaníts haszonnal – csinálj virtuális garázsbazárt!

Ez több dolgot is jelent: például hogy legfőbb ideje egy rendbe szedni a tél beállta előtt a háztartásokat, pincéket és tárolókat, ahol tavasz óta megint felgyűltek a kacatok. De gondoltál már arra, hogy idén az őszi lomtalanításkor szeméthegyek felhalmozása és bezacskózása helyett inkább egy kis pénzt keress a feleslegessé vált holmikkal?

A lomtalanítás lényege, hogy ami neked felesleges hulladéknak tűnik, az más ember szemében kincset érhet. Így vándorol az a számodra sok bosszúságot okozó, haszontalan kacat a te garázsodból valaki más tulajdonába, amit aztán ő boldogan felhasznál. De ha már értékes kincsekről van szó, miért szórnád ki őket az utcára, amikor el is adhatod?

Több módon is hasznot húzhatsz megunt és felesleges dolgaidból. Ezek közül két lehetőséget villantunk most fel: egyrészt úgy keress velük, hogy felteszed őket egy apróhirdetési oldalra a „fellelt állapotukban”, vagy pedig úgy, hogy némi idő- és anyagi ráfordítással kicsinosítod, megjavítgatod őket, és így magasabb értéken dobod piacra.

Attól azonban, hogy lefotózod és feltöltögeted a tárgyak képeit a netre még nem tettél meg mindent a sikeres eladás érdekében: csupán egy leszel a sok ezer hirdető közül. Valami többletet kell tehát nyújtanod, olyat, ami magára vonja a keresgélők figyelmét, felkelti érdeklődését és megmozgatja a fantáziáját. Olyan vonzó, színes, kincsekkel kecsegtető kavalkáddá kell tenned a virtuális piacodat, mint amilyen az a nagy lomihegy ott kint az utcán ősszel.

Mi keresnek az embereket?

Néz meg egy zsibvásárt: a legkülönfélébb embereket vonzza, akik mind önfeledt örömmel turkálnak a holmik között és vásárolják a jó áron kínált portékát! De a lomtalanítás is éppen ilyen csábító esemény sok embernek. Ha a hirdetésed is egy virtuális zsibvásárhoz hasonlít, egy őszi lomtalanítás hangulatát idézi, az ugyanígy felkelti majd a kíváncsiságot. Ezért a hirdetésednek is eleve ilyen nevet adj: „garázsvásár”, „padlásürítés”, „tároló kisöprés” vagy „őszi lomtalanítás – filléres áruk!”. Ha már a figyelmet így magadra vontad, gondoskodj róla, hogy egy-egy kiemelt „termék” mellett a többi eladó holmidat is kínáld a hirdetésben, és ezeket kedvező áron kínáld, mert ez a sikere másik kulcsa! De ez még mind nem elég…

Adj ötletet a vásárlódnak!

Hiába a sok bámészkodó, ha nem látnak fantáziát a portékádban, nem feszik majd meg. Adj tehát ötletet nekik arra, hogy mire is lenne hasznos a te olcsón kínált árud. Vegyünk egy konkrét „terméket”: legyen ez egy első ránézésre teljesen értéktelen, haszontalan régi liszteszsák, ami mondjuk a padláson találtál. (Ehhez hasonló, első ránézésre tűzre való holmikból ezerféle lapul a szekrények, tárolók mélyén nálad is, ez egészen biztos.) Gond nélkül kidobhatnád, ami tulajdonképpen nem lenne más, mint környezetszennyezés, hiszen ezt a „szemetet” komoly energiák felhasználásával kell majd semmisíteni. De más szemmel is tekinthetsz rá: valakinek hasznos lehet ez még! Ha nincs elképzelésed, mire lehet használni egy ilyen terméket, keress rá a neten, és hamar ötletek tucatjai sorakoznak majd előtted.

Például ilyenek:

   

  Légy te a kézműves mester!

  Ezzel az eladási módszerrel nem magába a termékedbe fektettél energiát, hanem sokkal inkább a reklámozásába. Azonban a felesleges holmik hasznosítását más – nagyobb haszonnal kecsegtető – módszerrel is megközelítheted. Ha kreatív ember vagy, aki a kacatban is meglátja az értéket és a szemétből is pompás kincseket tud varázsolni, akkor számodra ez lehet hasznosabb: a kidobásra ítélt holmikból alkoss valami klassz, egyéni, jól eladható kézműves cuccot, és ezt hirdesd meg. De ennek részleteibe már a következő cikkben mélyedünk el…

  Olvass tovább

  Hozzászólások

  klára13 2014-09-04 14:07

     Köszönöm, kedves Mozdonjnéni, már megoldottam. Meg is nyitottam

  virtuális bazárom - különleges, szórakoztató , címmel. Örülnék, ha kedves ismerősöm, Mozdonjnéni odalátogatna. Úgy sincs egyelőre érdeklődés, és akár egy szokásos vitriolos megjegyzés is örömet okozna. Köszönöm előre is! Minthogy életkorunk hasonló, amit én  nem titkolok, megkérdezem, vajon tegeződhetnénk-e a mai szokásoknak megfelelően?

  adelinus 2014-09-04 10:21

  Katasztrófa ez a cikk, ugyanúgy, mint a többi. Tömve van hibákkal, legalább olvasná át, mielőtt kiteszi a fórumra.."Mi keresnek az embereket?" - ez mit jelent??, "Néz meg".. egyre unalmasabb, színvonalon aluli ez az nlc..

  KN18 2014-09-03 21:06

  Zseniális cikk egy kiváló példával: padláson porosodó liszteszsák :D

  Valószínű  :D:D:D:D:D:D:D

  Torolt_felhasznalo_478259 2014-09-03 20:53

  Tetszik az ötlet, tetszik az írás. Na de hol létesíthetem az én virtuális bazáromat? Van-e ehhez az nlc-nek felülete? Hiába keresem a címek között. Avagy ez csupán kósza ötlet, és menjek vele, ahova akarok?! idézet: klára13 (2) 2014-09-03 19:50:45 megint melle tetszett nezni , Klarineni
  tessek szemuveget felvenni es elolvasni az utolso mondatot :

  "...... a kidobásra ítélt holmikból alkoss valami klassz, egyéni, jól eladható kézműves cuccot, és ezt hirdesd meg. De ennek részleteibe már a következő cikkben mélyedünk el…...."

  klára13 2014-09-03 19:54

  Lehet, megtaláltam a lehetőséget a "létesíts saját oldat" címszó alatt. De hová lett hozzászólásom?

  klára13 2014-09-03 19:50

  Tetszik az ötlet, tetszik az írás. Na de hol létesíthetem az én virtuális bazáromat? Van-e ehhez az nlc-nek felülete? Hiába keresem a címek között. Avagy ez csupán kósza ötlet, és menjek vele, ahova akarok?!

  Nők Lapja Cafe 2014-09-03 19:50

  Ennek a nyárnak vége, és ezt már nem csak az időjárás, de a naptár is világosan a tudtunkra adta.

  Nők Lapja Café: Lomtalaníts haszonnal - csinálj virtuális garázsbazárt!