Aktuális

Próbálgass ékszereket a neten!

Egyszerű, vagy csak szimplán vicces lenne, ha nem kéne kimozdulnod a lakásból ahhoz, hogy felpróbálhasd a legújabb ékszereket? Ma ezt már bárki kipróbálhatja, csak egy számítógép, internet-hozzáférés és egy webkamera kell hozzá.
Augmented Reality, azaz kiterjesztett valóság a neve a technológiának, ami lehetővé teszi a virtuális ékszerpróbát. Leegyszerűsítve, a technológiának az a lényege, hogy a számítógép (vagy mobiltelefon, vagy bármilyen más eszköz) kamerája által érzékelt képre valamilyen plusz dolgot, képet vagy információt rávetít. Így, amit a képernyőn látunk, az a valóság kiterjesztése, illetve kiegészítése olyan elemekkel, amelyek valójában nincsenek is ott.

A felhasználási lehetőségek száma tengernyi, akadnak köztük hasznosak és szórakoztatók. Az utóbbi kategóriába tartozik a Boucheron ékszergyártó oldala, ahol gyűrűket és órákat lehet “próbálgatni”. Először ki kell nyomtatni, és ki kell vágni két sémát, amit később a csuklónk és az ujjunk közé kell tekerni, ezeket fogja ugyanis érzékelni a Boucheron szoftvere, és ezekre fogja rávetíteni az ékszerek képeit. Ezután le kell tölteni a programot (viszonylag nagy fájl, 110 megabájt tömörítve), és a telepítés után máris indulhat a próbálgatás. Gyűrűből 16, órából összesen 7 darabot tudunk megnézni, hogyan áll rajtunk.

 
Az élmény természetesen függ a webkameránk és a monitorunk felbontásától és beállításaitól. Lehetséges, hogy lesz olyan tiszta a kép, mint a videóban, de ettől még szórakoztató az egész. Sok haszna ugyan nincs, de izgalmas távlatokat vetít a jövőbe. Lehet, hogy pár év múlva már a ruhákat is így tudjuk próbálgatni otthon, a nappaliban?
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top