Gasztro

Csodaszer

A tea egy régi, jól bevált háziszer. A fekete tea, de a gyógyteák is a tapasztalt segítők listájának élén állnak. Hatásos és természetes módon járulnak hozzá ahhoz, hogy megszabaduljunk a kártevőktől, elfedjük az ősz hajat, és magas fényt kölcsönözzünk bútorainknak. És természetesen meg is lehet inni őket.

 Érdemes tudni!

1. Orosz tea a padlóhoz

Törlés és eltüntetés: Az orosz tea a foltos fapadló egyik legjobb tisztítószere. Csak mártsunk egy tisztítókendőt a hideg teába, töröljük fel vele a padlót, majd töröljük szárazra.

 

2. Csalántea a levéltetvek ellen

A levéltetvek nem szeretik a teát – legalábbis azt nem, amely csalánból készül. Készítsünk erős csalánteát, hagyjuk kihűlni, permetezzük be vele a fertőzött leveleket, és már néhány alkalom után eltűnnek a kis gonoszok. A fekete tea is segít: Főzzön a növény méretétől függően kb. másfél liter fekete teát. Ezután a leveleket alaposan mossa át langyos vízzel. Ha a tea kihűlt, óvatosan öntse le vele a leveleket.

 

Csodaszer3. Gyömbértea a nikotinról való leszokáshoz

Aki nemrég szokott le a dohányzásról, legtöbbször megérzi az elvonás következményeit. Ilyenkor segít, ha kicselezzük a testet gyömbérteával. A gyömbér tartalmaz olyan keserű anyagokat, amelyekhez szervezetünk a dohányzással szokott.

4. Fekete tea, mint bútorfény

Fekete teával bútorainkat nagyon egyszerűen fényessé varázsolhatjuk. Ez nemcsak olcsóbb, hanem még olyan előnye is van, hogy a tea nem hagy hátra zsíros réteget a bútoron. Minél sötétebb a tea, annál jobb az eredmény.

Egyszerűen dörzsöljük át a teafőzettel, majd végül töröljük át egy száraz bőrdarabbal.

 

5. Fekete tea, mint üvegtisztító

Az üvegek és a műanyag vázák szennyezett széleit könnyedén megtisztíthatjuk: töltsük meg leforrázott tealevelekkel és egy kis vízzel, és jó erősen rázzuk fel. Így a vázák karcolás nélkül újra tiszták lesznek.

 

Csodaszer

 

6. Fekete tea a fekete selyemhez

A fekete selyem megőrzi fényét, ha víz helyett fekete teában mossuk. Kinek kell a speciális mosószer?

 

7. Fekete tea a szürke függönyökhöz

CsodaszerA beszürkült függönyök és csipkék színét könnyen megváltoztathatja. A szürke szín ugyan nem tűnik el, de szép krémszínt kapnak a függönyök, ha forró fekete teába helyezzük.

8. A fekete tea, mint trágya

A fekete tea kitűnően alkalmas trágyázásra. A használt teafiltereket helyezzük az öntözőkannába, és ezzel öntözzük meg a virágokat. Vagy néha keverjük a földbe trágyázás céljából a használt tealeveleket.

9. Tea az ősz haj ellen

Felfedezett egy ősz hajszálat? Az ősz hajat beszínezhetjük, ha fekete teával leöblítjük. Több fényt szeretne hajának? Nem feltűnő színtónust kölcsönözhet hajának, ha langyos fekete- vagy gyümölcsteával (a kívánt szín szerint) öblíti le.

Termék tipp:

Gold:

Prémium teakeverék mely erős, telt ízével a fekete teák legjavát nyújtja.

 

 

 

Forest Fruits:

A nap érlelte természetes gyümölcsök, a málna és a szeder telt íze kombinálva az édes eperrel és az áfonyával, ezek teszik ezt a gyümölcsteát ízletessé fiatalnak és idősnek egyaránt.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top