Egészség

Természetes küzdelem a narancsbõr ellen

A cellulit elleni kozmetikumok, masszázsprogramok és kezelések hatását nagyban növelhetjük, ha mellette odafigyelünk az egészséges életmódra, és otthoni praktikákat alkalmazunk.





1. Szabaduljunk meg a súlyfeleslegtől!
A túlsúlyosok zsírsejtjei többszörös méretüknél fogva lassítják a nyirok- és vérkeringést, így a káros anyagcseretermékek könnyebben felhalmozódnak a szövetek közti térben.

2. Mozogjunk rendszeresen!
A mozgás és a sport különösen fontos, mert ahol az izom fejlődik, ott a zsír leépül. Sportoljunk hetente legalább háromszor fél órát. Minden olyan mozgás ideális, ami fokozottan igénybe veszi a lábat, a feneket és a hasat. Legjobb a futás, de kiváló a bicikliés, a lépcsőzés, az úszás, sőt a tánc is.

3. Kerüljük az állandó egy helyben állást vagy ülést!
Az egyoldalú tevékenységek hatására lassul a nyirokkeringés, kötőszöveteink renyhévé válnak. Aki tartós ülőmunkát végez, annak célszerű időnként megmozgatni fenékizmait: egyenesen ülve feszítsük meg, 10 másodpercig tarsuk így, majd engedjük el.

4. Szaunázzunk sokat!
A rendszeres szauna segíti a salakanyagok intenzívebb kiválasztását.

5. Alkalmazzunk váltott zuhanyt!
A hideg-meleg váltott zuhany javítja a vérkeringést.

6. Nyirokmasszázs otthon!
Miután részt vettünk egy szakember által végzett nyirokmasszázson, néhány ellesett fogást otthon is alkalmazhatunk. Akkor hatékony, ha hetente legalább kétszer átmasszírozzuk a kritikus zónákat.

7. Varázsoljunk tengert otthonunkba!
A tengeri só nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket és ásványi anyagokat, amelyek serkentik az anyagcserét. Tegyünk 1 kg sót egy kád vízbe, és 20 percig élvezzük a jótékony tengeri hatást. Mivel a sós víz szárít, utána krémezzük be testünket.

8. Méregtelenítsünk!
Két-három hetes méregtelenítő kúra során kitisztulnak szervezetünkből a lerakódott káros anyagok, és szervezetünk újra intenzíven működik. Többféle tisztító kúra létezik, a gyümöcsböjttől a szigorúan vegetáriánus étrenden keresztül a merészebbeknek javasolt léböjtkúráig.





9. Igyunk elegendő folyadékot!

Napi 2,5-3 liter folyadék fogyasztása meggyorsítja a nyirokkeringést, és elősegíti a salakanyagok gyorsabb kiürülését. Kerüljük a magas cukor- és energiatartalmú italokat, a kólát, az alkoholt és a kávét, helyette igyunk ásványvizet, gyógy- és zöldteákat (nyírfalevél, körömvirág, hibiszkusz, aranyvesszőfű, tarackgyökér, gyermekláncfű, bodza – étkezés után 2-3 órával), fogyasszunk frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveket.

10. Válogassuk meg, mit eszünk!
A megfelelő keringés érdekében tartózkodjunk az élvezeti cikkektől (alkohol, dohányzás, kávé), a magas zsírtartalmú tejtermékektől, a túlzott édesség, a hús és a zsíros ételek fogyasztástól. Együnk sok zöldséget, salátát, friss gyümölcsöt és rostban gazdag ételt.

11. Kerüljük az élelmiszeradalékokat!
Ne terheljük szervezetünket további méreganyagokkal. Mellőzzük azokat az élelmiszereket, amelyek sok tartósítószert, állományjavítót, ízfokozót, aromaanyagot, színezéket, felületkezelő anyagot és foszfátot, édesítőszert tartalmaznak.

12. Töltsük fel ásványianyag- és nyomelem-készleteinket!
Elsősorban a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas és a cink pótlására ügyeljünk. Ezek természetes forrásai a zöld növények, a sóska, a spenót, a jégsaláta, a póréhagyma, a hüvelyes növények, a burgonya, a gyümölcsök, a banán, tejtermékek, a hal és az állati belsőségek. Fogyasszunk kevesebb konyhasót, és több káliumban gazdag ételt.





13. Lúgosítsunk!

Fogyasszunk lúgosító táplálékokat, ilyenek a friss gyümölcsök, zöldségek, a köles, a hajdina, valamint a nyers tej, a tejföl és a joghurt. Külsőleg szódabikarbónás fürdővel is lúgosíthatunk.

14. Ellensúlyozzuk az ösztrogéntúlsúlyt androgénnel!
A narancsbőr egyik kiváltó oka lehet az ösztrogén hormon túlsúlya, amit ginzeng fogyasztásával ellensúlyozhatunk. A ginzeng androgénszerű növényi hormont tartalmaz, amely elősegítheti a szövetek feszességét.

15. Fokozzuk a kritikus helyek vérkeringését!
A barackmagolaj, a búzacsíra-kivonat, a jojobaolaj és a rozmaring elősegítik a bőr alatti szövetek keringését, hatásukra fokozódik az anyagcsere, javul a keringés, és feszesebbek lesznek a szövetek. Fokozhatjuk a vérbőséget és a keringést, ha a megfelelő illóolajat vagy krémet kefével vagy masszázzsal juttatjuk bőrünkbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top