Napi 5-ös

5 európai város, ami feltölt energiával

Úgy érzed, a hosszú tél mindent kivett belőled, és fogytán az energiád? Összeszedtünk öt olyan európai várost, amelyek pozitív energiáival garantáltan feltöltődhetsz még a tavasz előtt, és energiaszinted újra a régi fényében ragyog!

Koppenhága, a skandináv kedvenc

Zseniális hangulata mellett leginkább arról ismert az utazók körében, hogy gasztronómiai csúcsokat feszeget. Ha mi, vagy párunk az energiánkat nem csak finom fogásokkal, de sörökkel is szívesen fokozzuk, akkor ez a mi helyünk. Bimbózó sörkultúra vár itt ránk, a világ legjobbjai között jegyzett éttermek hadával (ugye ismerősen cseng a Noma név is, ahova a híreseknek és gazdagoknak sem ment könnyen a bejutás). Persze van itt izgalmas történelmi háttér, és múzeumokban sincs hiány, de, ha relaxáló sétákra vágyunk, akkor az a jó hírünk, hogy külön sétáló és bringás övezetekkel is bír a város.

Varázslatos Madrid

Ha a barátságosabb idő alapkövetelmény az energiaszintünk beállításához, akkor Madrid a jó választás. Érdemes gyalogosan nyakunkba venni a vibráló spanyol várost, így ugyanis tényleg közelről élvezhetjük az esztétikai szempontból is sokat adó építészetét, mediterrán utcáit. Az egykor Ava Gardner és Hemingway által is látogatott La Alemanát ne hagyjuk ki, nézzünk be egy italra mi is, ha pedig a költekezés az, ami kikapcsol, jöhet a piac – Mercado San Antón vagy a Mercado de San Fernando -, de a nagy márkák termékeiért bevethetjük magunkat az El Corte Inglés-be is.

Festői Amszterdam

Amennyiben a költekezés, és a hasunk nem elsőrendű szempont, de mindenük a kultúra, és legfőképp a vizuális élvezetek, akkor az amszterdami kiállítás- és múzeumfelhozatalnál kevesebb dolog fog feldobni minket. Ha pedig ennél is tovább mennénk, akkor jöhetnek a vidék szépségei (gyönyörű szélmalmokkal!), vagy a városban bevett közlekedési mód, a bringázás, netán egy hajós túra a város vizein. Ha szerencsénk van, a holland főváros gyönyörű, hangulatos kávézóiban megpihenve élvezhetjük a tél végi, még gyenge, de cirógató napsugarakat…

5 európai város, ami feltölt energiával

Romantikus energiák

Ha a kapcsolatunk energiaszintjén is csavarnánk egyet, nem kell feltétlenül Párizsig mennünk. Velence szintén romantikus, és izgalmas választás, ami új energiákkal töltheti fel a kapcsolatunkat és persze bennünket is. Azt mondják, ha Velencében nem vesztél el, akkor valamit elrontottál. Ne féljünk hát, a kötelező gondolázás után, gyalogosan kalandozni, és ha minden jól megy, utunkba esik egy utcai árusnál egy finom, és olcsó tényér polenta tenger gyümölcseivel (a puliszka olasz hasonmása..). Mennyei ízek, de ha magasztosabb környezetre vágyunk, üljünk be egy elegáns apró étterembe és kényeztessük magunkat cukkinis-rákos rizottóval.

Feltörekvő Portó

A portugál városka nem szerepel a csukott szemmel is kiválasztott desztinációk között, de mi több okból is szeretjük. Közvetlen repülőjárat, izgalmas történelmi háttere és kultúrája mellett, mesés, vadromantikus városi környezet, közeli óceánpart, hihetetlen finom és izgalmas, változatos ízek és nagyon barátságos árak várják itt az utazókat. Ha mindez még kevés, hogy energiatöbbletet adjon, akkor jöhet egy legalább egynapos túra a Douro-völgybe, garantáltan felejthetetlen emléket adva. Figyelem, pár palack bornak mindenféleképp érdemes helyet hagyni a bőröndben…

További érdekes cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top