A legmenőbb blogok

Az 5 legjobb gasztroblog

Szenvedélyesen szeretsz enni, sőt sütni-főzni is? Ha a szenvedélyedhez internetkapcsolat is társul, akkor előbb utóbb nagy eséllyel gasztroblogok lelkes olvasója leszel. Ha éppen most készülsz feltérképezni a terepet, akkor mi is hozzájárulunk néhány ötlettel. Következnek kedvenc hazai és külföldi gasztrobloggereink.

Csak a Puffin

http://csakapuffin.cafeblog.hu/

A magyar gosztrovilágból egyik nagy favoritunk a 2007 óta blogoló balatonfüredi Kis-Varga Judit. Hobbinak indult a blog, de az eltelt idő, a nyálcsorgató receptek, az olvasótábor mind-mind arra mutat, hogy ez ennél jóval több…Erőssége az édes szénhidrát szekció, vagyis isteni torták, sütemények, házi bonbonok csábítanak sütésre, mindezt könnyedén követhető, egyszerű receptekkel.

Az 5 legjobb gasztroblog

Házisáfrány

http://hazisafrany.blog.hu/

Déri Szilvi nem új belépő, sőt. A nevét még nem “csépelték el” gasztrovonalon, jelentőségét és tapasztalatát mutatja az is, hogy a randifőzéseket is szervező, izgalmas receptjeiről, és ínycsiklandó ételfotóiról ismert szerző saját receptkönyvet is kiadott. A blogjában könnyű elveszni, és persze rákapni is. Ahogyan maga fogalmaz: “A főzés szenvedély. Alkímia. Adott helyzetben meditatív tevékenység. És ott vannak az illatok. Az ízek. A színek. A formák. Az elégedett mormogás az asztal mellett. Az evőeszköz csilingelő hangja a már üres tányéron. Az angolok krízishelyzetben mindig csinálnak egy teát. Én sütök egy kenyeret. És utána minden sokkal jobb.”

Az 5 legjobb gasztroblog

Oh, Ladycakes

http://www.ohladycakes.com/

Ha nem gond az angol, akkor a nagyon szerethető és kreatív Ashlae nevű denveri blogger posztjaira könnyű lesz rákapnunk. Ötletesek, változatosak, imádja Wes Anderson filmjeit, de a konyhában el tud mindettől vonatkoztatni. A hangnem személyes, közvetlen, a receptek imádni valóak, sütik, ízletes zöld köretek, de gond nélkül helyet szorít a vegán, gluténmentes és a nyers fogásoknak is!

Az 5 legjobb gasztroblog

Local Milk

http://localmilkblog.com/recipes

Stílusos, kifinomult és letisztult blogot mutatunk be nektek, ahol reggeli, ebéd, vacsora, szörpök műfajában egyaránt megmerítkezik a stylist, fotós és receptfejlesztő amerikai szerző, aki azért Európát is rendesen megjárta. Beth, született Elizabeth Evelyn elképesztően aranyos, egyedi jelenség, kicsit népies, bohém vonalon mozog, de a gasztrofotói meseszépek, gyönyörű enteriőrrel megspékelve. És a receptek? Kreatívak, izgalmas párosítások, merész ötletek jellemzik.

Az 5 legjobb gasztroblog

Deliciously Ella

http://deliciouslyella.com/

A legmenőbb brit blogger poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómában szenved, és ezzel a bloggal változtatta meg előbb gyökeresen a saját életét, majd ezen keresztül tömegekét. Ella azt mondja, a fő célja, hogy megmutassa, van élet a jégsalátán túl, és azt, hogy egészségesen élni lehet erőlködés és szenvedés nélkül is. Bevezet minket a könnyű, egészséges ételek birodalmába, ahol egymást érik a finom mártogatósok, nyálcsorgató desszertek, persze egészséges összetevőkből. 

Az 5 legjobb gasztroblog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top