Szuperformában

Karottás tagliatelle pirított baconnel (4 főre)

Répa, bacon és mazsola? Furcsán egzotikusan hangzik, pedig ezzel a recepttel egy ízig-vérig olasz ételt varázsolhatunk az asztalra.
Karottás tagliatelle pirított baconnel (4 főre)

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Hozzávalók:

  • eisberg Répacsík saláta
  • 30 dkg tagliatelle vagy széles metélt
  • 1 marék cukorborsó
  • 3 evőkanál méz
  • 1 marék mazsola
  • 8 szelet bacon
  • eisberg Ezersziget öntet

 


Elkészítés:

Első lépésként főzzük meg a tagliatelle tésztát. Ezt követően a császárhúst kockákra vágjuk, majd olajban egy kis mandulával, mazsolával együtt megsütjük. Ezután vékony csíkokra vágjuk a cukorborsót, majd a mandulás, mazsolás húshoz hozzáadjuk. Az edénybe beleöntjük az eisberg julienne (2 mm vastag, 40 mm szélesre vágott zöldség) répakeveréket és összeforgatjuk. A mézet ízlés szerint rácsepegtetjük, majd az eisberg Ezersziget dresszinget is eloszlatjuk az ételen. A megfőtt, leszűrt tagliatelle tésztát a serpenyőben lévő eddig elkészült szószhoz hozzáadjuk, majd jó alaposan összekeverjük. És már tálalhatjuk is!

Ha többet szeretnél tudni a salátákról, kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top