Szuperformában

Vékonyító, előnyös szabásvonalak

Imádsz divatosan öltözni, de azt is szeretnéd, ha a gardróbod előnyös szabásvonalú ruhákkal lenne tele? Megmutatjuk, milyen fazonok hozzák ki a lehető legtöbbet az alakodból.
Vékonyító, előnyös szabásvonalak

 

Vékonyító, előnyös szabásvonalak


Előnyös vállpánt dús keblűeknek

A széles vállpántú felsők sokat segíthetnek a nagy kebleik miatt komplexusokkal küzdő, vagy azokat hangsúlyozni nem akaró nőknek. Az átlagosnál jóval teltebb mellekkel nem érdemes spagettipántos pólókkal kísérletezni, erős, jó tartást biztosító melltartónkhoz egy szélesebb vállpántos, elegáns top a bombabiztos választás.

Slankító „V” nyak

Kate Middleton, bár semmi szüksége rá, előszeretettel visel V kivágású ruhákat. A dekoltált szabásvonal előnye, hogy odavonzza a tekintetet, miközben nyújtja az alakot. Nem mindegy viszont, hogy milyet választunk, ügyeljünk, hogy ne essünk át a ló másik oldalára.

Vékonyító, előnyös szabásvonalak
Vékonyító, előnyös szabásvonalak

Széles csípőt takaró empire

Akkor se csüggedj, ha széles a csípőd, hiszen a divatot mint eszközt használhatod ennek ellensúlyozására. Ez esetben keresd a ruhaboltok polcain a lágyabb anyagokból készült szoknyákat, nadrágokat, vagy a körte alkatúaknak az egyik legelőnyösebb empire szabásvonalat. Telitalálat ilyenkor egy szép, lefelé bővülő, csónaknyakú ruha is.  
 
Kidomborodó pocak ellen „A” vonal

A bő szabású ruhák hasban erős nőknek szinte mindig előnyösek. Válasszunk olyat, ami mell alatt elvágott, ez szépen elrejti a pocakon lerakódott súlyfelesleget. Ha lehet, akkor olyat viseljünk, ami térdig ér, hiszen ez egyúttal a lábat is megnyújtja, így duplán előnyös.

Vékonyító, előnyös szabásvonalak
Vékonyító, előnyös szabásvonalak

Duciknak díszes dobozkabát

Nem kell elkeseredni, még ha jó pár pluszkiló van rajtunk, akkor sem. Amennyiben mindenképp takarni szeretnénk idomainkat, válasszunk egy divatos dobozkabátot tavaszra. Ezek ugyanis a kerekebb alkatú nőknek is jól állnak, és nem hangsúlyozzák a mell- és derékrészt. Olyan darabot keressünk, amin valamilyen feltűnő díszítőelem, például masni vagy virág is van.

Rövid, jól szabott sort pluszkilókkal

Ha lassan is, de beköszöntött a jó idő, amikor – még ha pár pluszkilóval is – szeretnénk könnyebben, lengébben öltözni. A fenékben, combban kissé erősebbeknek rövidnadrágok esetén a magasan szabott derekú, laza modellek állnak jól, amelyek nem veszik fel a test vonalát és nem feszülnek. Egy, a tekintetet odavonzó öv a derékrészen is sokat dobhat a szetten.

Vékonyító, előnyös szabásvonalak
Vékonyító, előnyös szabásvonalak

Két gombbal a túlsúly ellen

A zakók nem csak divatosak, előnyösek is. Persze csak akkor, ha jól választjuk meg őket. Néhány pluszkilóval, vagy a menstruáció alatti, kényelmetlenül „megnőtt” hassal válasszunk olyat, amin csupán kettő, legfeljebb három gomb díszeleg. Viseljük laza, nem testkövető inggel, toppal, és lehetőleg ne gomboljuk be!

Csípőt ellensúlyozó vállak

Amennyiben a nem kívánt kilók nagy része a csípődön rakódott le, öltözködésedben hangsúlyozd a vállaidat. Keress olyan pólókat, felsőket, amelyeknek vállrésze díszes vagy fodros. Természetesen a válltömés is megengedett!

Vékonyító, előnyös szabásvonalak
Vékonyító, előnyös szabásvonalak

 

Bricseszsemlegesítő egyenes nadrágszárak

Van megoldás a combtájékon éktelenkedő feleslegre is. Ez esetben a férfias szabású farmereket vagy az egyenes, laza esésű nadrágfazonokat keresd. Ha irodai darabot szeretnél, választhatsz élére vasaltat, de ügyelj arra, hogy ne vágjon be.
 
Bónusz tipp vékonyaknak: répanadrág

És ha már ennyi szó esett a karcsúsító szabásvonalakról, következzen egy tanács a túlságosan vékony, szinte már fiús alkatúaknak is. A tavasz beálltával válasszanak egy vidám, színes répafazonú nadrágot, ami kitűnően ellensúlyozza a keskeny csípőt és a domborulatok hiányát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top