Szuperformában

10 tipp, hogy észrevétlenül megmozgasd a tested

Folyamatos hajtás az életed, és a sok munka mellett már esélyed sincs arra, hogy lejuss az edzőterembe? Következzen 10 hasznos ötlet, aminek segítségével szinte észrevétlenül, és drága bérletek megvásárlása nélkül megmozgathatod izmaidat, és akár 500 kalóriát is elégethetsz.

 10 tipp, hogy észrevétlenül megmozgasd a tested1. Vedd a nyakadba a várost!



Hacsak nem hatalmas, betonsúlyú retiküllel jársz dolgozni, és hasonlóan nehéz laptoppal, akkor indulj el kicsit hamarabb otthonról, és sétálj! Az sem baj, ha nagyon messze van a munkahelyed. Ez esetben szállj le korábban a buszról, villamosról, és vállalj be  egy pár megállós távot. Fél óra alatt 161 kalóriától szabadulhatsz így meg.



2. Kutyafürdetés izomból



Igen, tudjuk, hogy nem éppen egy potenciális olimpiai szám, de cserébe hasznos, és még fogyaszt is. Akár 125 kalóriát is elégethetünk egy  bundatisztító akció során, ha pedig belejöttünk, és nehezítenénk a feladatot, akár a szomszéd dán dogját is kölcsönkérhetjük.
   


3. Frizbi-baysitting



Vízmentes környezetben, sőt, szórakoztatóbb formában is lehet úgy mozogni, hogy közben hasznossá tesszük magunkat.  Egy félórás frizbi-menet a saját, szomszéd- vagy rokongyerekek társaságában jó 107 kalóriát éget el testünkben.



4. Kerti fitnesz



Amint az időnk és az időjárás engedi, vonuljunk ki a kertbe (természetesen a szülők kertje, vagy a nyaraló is megteszi), ugyanis a kerti munkák kifejezetten hasznosak nem csak a lelkünknek, a testünknek is. Egyrészt  levegőn vagyunk, másrészt,  egy alapos gereblyézéssel 154 kalóriát égethetünk el. Az ültetés és a palántázás még keményebb „sportág”, 161 kalóriát éget el.



5. Illatosító fogyipercek



A heti takarítás nem azt jelenti, hogy hétköznapokon ne ragadhatnánk felmosónyelet, pláne, ha a mozgás is cél. Ha úgy érezzük, hogy a lakás még tiszta, és nem „igényel” porszívózást, egy illatosító felmosás akkor sem árthat. Egy hasonló, 10 perces művelet 43 kalóriát jelent mínuszban. 



6. Jótékony ölelés



Nyugodtan jelezzük párunknak, családtagjainknak, hogy a szeretgetést ezúttal komolyabb adagban is elfogadjuk, sőt, ne szégyelljük mi sem jobban kimutatni érzéseinket. Annál is inkább, mert a csókolózás, az ölelés, szeretgetés, hátlapogatás 36 kalóriától szabadít meg minket fél óránként.

 10 tipp, hogy észrevétlenül megmozgasd a tested


7. Hagyd pihenni a mosogatógépet!



Egy finom étkezés után ne csak a kanapén ejtőzz, , kivételesen ne a mosogatógéppel végeztetsdel a piszkos munkát. Egy közepesen intenzív mosogatással 38 kalóriát égethetsz el, ahogyan a főzéssel is, ha lemondasz a házhoz rendelésről.



8. Nevess és égess kalóriát!

Egy 10-15 perces nevetés bizonyítottan 50 kalóriát éget el, nem beszélve a hasizomra kifejtett előnyös hatásáról, és akkor azt még nem is vettük számításba, hogy a nevetés boldogít



9. Felejtsd el a liftet

!

Legyen akár az irodádba, vagy a nagyi 10. emeleti panellakásához vezető lift, állj ellen a kísértésnek, és ne szállj be. Nem kell lóhalálában magad alá gyűrni a lépcsőket, oszd be a levegőt, és legyél kitartó lépcsőző. Hidd el, megéri. A lépcsőzés javítja az állóképességet, nem beszélve arról, hogy óránként akár 500 kalóriát is elégethetsz vele.



10. Kelts új életre az otthonod!



Rendezd át a szobát vagy az egész lakást. Nem is hinnéd, hogy egy kis bútortologatás – ha  megfelelő testtartással végzed – milyen jótékony hatással van a szervezetre. Egy óra alatt több mint 400 kalóriát égethetsz el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top